main logo
1023

Dacia Duster electrică, în teste, o poți vedea în primele imagini spion

Dacia Duster electrică a apărut în câteva imagini din străinătate în timpul unor teste. SUV-ul este electric, caroseria este schimbată, iar versiunea finală va fi vândută sub alt brand.

Dacia Duster electrică, în teste, o poți vedea în primele imagini spion

Te-ai plâns vreodată că Dacia n-are încă mașini electrice? Probabil că nu, dar dacă da, poți fii mai optimist pentru că, undeva în Scandinavia, a fost observată o Dacia Duster ce pare alimentată de baterii, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Imaginile au fost surprinse și publicate de publicația spaniolă motor.es și ilustrează binecunoscutul SUV românesc (prima versiune), dar cu o caroserie schimbată.

Daciei Duster pe care o vezi în fotografii îi lipsesc portierele din spate, întreaga mașină pare ușor alungită, are protecții frontale sub forma unor spoilere metalice și pasaje mult mai largi ale roților.

Secretul din spatele acestei caroserii dubioase este că mașina aparține, de fapt, brandului francez Alpine, fondat de Renault prin anii ‘50 și relansat de curând de producătorul francez.

Alpine lucrează la realizarea unui SUV premium și îți poți da seama de asta după frânele Brembo, pe care le întâlnești, de regulă, la autoturismele performante.

După ce a lansat unicul model A110, Alpine vrea să intre în competiția automobilelor și cu SUV și intuiesc că rezultatul final va fi o mașină mult mai performantă decât Dacia Duster actuală. Modelul pe care-l vezi în imagini și care este doar un prototip momentan, vrea să fie un rival pentru Porsche Macan, ceva ce Dusterul românesc nici nu visează deocamdată.

Recent a fost anunțat că următoarea generație a modelului Porsche Macan va fi electrică, deci va fi echipat cu tehnologii superioare. Decizia producătorului german a motivat schimbarea planurilor Alpine pentru primul său SUV.

Din câte SUV-uri are Renault, e ciudat că au ales tocmai o „carcasă” de Dacia Duster pentru a fi modificată și să se facă din ea un SUV de top. 

Între timp, românii se mulțumesc cu noul motor 1.3 TCe de 130 și de 150 de cai-putere care a fost adăugat la versiunile Comfort și Prestige la Duster. 

E de proveniență germană și este cel mai puternic motor pus până acum de Dacia pe mașinile sale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării