main logo
734

Cutremur de 8 grade, înregistrat în Peru. Primele imagini

Un cutremur puternic a avut loc duminică în nordul Peru, a anunţat serviciu geologic american. Unda de şoc a fost resimţită, de asemenea, în Ecuador unde a provocat daune infrastructurii. Nu este încă clar dacă s-au înregistrat victime.

Cutremur de 8 grade, înregistrat în Peru. Primele imagini

Un cutremur cu magnitudinea 8 a lovit nordul Peru, duminică, informează Institutul american de geologie (USGS). Seismul a avut loc la aproximativ 180 de kilometri est de oraşul Moyobamba şi la o adâncime de aproximativ 105 kilometri, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro.   

În prezent, nu există informaţii referitoare la victime. USGS, care a anunţat iniţial o magnitudine de 7,5, a revizuit puterea în creştere.   

Câteva fotografii pe Twitter arată o casă parţial prăbuşită în Yurimaguas, un oraş port din regiunea Loreto din nord-estul Peru.   

Cutremurul a fost simţit şi în Ecuador, unde un pod s-a prăbuşit, în provincia Zamora Chinchipe, din sudul ţării.   

Peru este situat într-o zonă seismică foarte activă. Pe 14 ianuarie 2018, un cutremur de 7,3 a ucis doi oameni la Arequipa şi un altul cu magnitudinea de 6 a făcut şase răniţi pe coasta centrală a ţării, pe 24 ianuarie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării