457
0
Cutia manuală, prezentă doar la 12% din totalul de automobile noi
457
0

Statisticile care vizează vânzările de mașini noi din SUA ne dau de înțeles că, cutiile manuale se îndreaptă încet, dar sigur, spre a fi ”un tip de transmisie din trecut”.

Potrivit CNBC, în anul 2006, circa 47% dintre vehiculele noi de pe piața americană au fost oferite cu transmisie manuală ca opțiune, iar zece ani mai târziu, în 2016, acest număr a scăzut până la 27%, transmite Știri.md cu referire la Autoexpert.md.

În timp ce branduri precum Porsche sau BMW încă oferă cutiile manuale pentru entuziaști, acest lucru rămâne a fi neprofitabil pentru majoritatea producătorilor, din cauza scăderii dramatice a cererii, de mașini cu trei pedale.

În această ordine de idei, aceeași sursă informează că în 2020, cutia manuală a rămas prezentă pe doar 12% dintre mașinile comercializate, sau 41 din 327 de modele noi.

Probabil motivul este că transmisiile automate moderne, considerate anterior ineficiente și nesigure, sunt mult mai „inteligente” astăzi, oferind vehiculelor o accelerare și o economie mai mare a combustibil. 

În cele din urmă, acestea sunt considerate de către șoferi, mult mai comode în exploatarea zilnică.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter