313
0
Cum se va numi primul SUV electric Skoda: Va avea o autonomie de 480 km
313
0

Skoda a anunțat că primul său SUV electric va avea numele Enyaq. Noul model va fi bazat pe conceptul Vision iV, va avea autonomie maximă de 480 de kilometri și va fi prezentat în acest an.

Skoda a oferit în această săptămână o nouă serie de informații cu privire la primul său SUV electric, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

De data aceasta, constructorul de la Mlada Boleslav a anunțat numele sub care va fi comercializat noul model: Enyaq.

Numele provine de la cuvântul enya, care în limba irlandeză înseamnă "sursă de viață". 

În plus, prima literă a numelui provine și de la electricitatea mobilă, în timp ce ultima literă a numelui este folosită deja pentru toate SUV-urile Skoda.

Cu această ocazie, Skoda a publicat și o primă imagine teaser cu noul model, care arată modul în care va fi inscripționat numele pe spatele caroseriei.

În această fază, cehii nu au oferit alte detalii, însă potrivit unor informații oficiale anterioare știm deja că SUV-ul electric Skoda Enyaq va fi prezentat în 2020 și va fi bazat pe conceptul Vision iV, care a fost prezentat în martie 2019.

Enyaq va fi primul model Skoda dezvoltat pe platforma Modular Electrification Toolkit (MEB) a Grupului Volkswagen și va fi disponibilă în trei versiuni în funcție de capacitatea acumulatorului: 49 kWh, 60 kWh și 82 kWh. 

Ultima dintre ele va oferi o autonomie maximă de 480 de kilometri conform standardului WLTP.

La lansarea inițială vor fi oferite doar două dintre cele trei versiuni, printre care și cea de bază de 49 kWh. Strategia este practic similară cu cea anunțată și de compania-mamă Volkswagen pentru hatchbackul electric ID.3.

În plus, vor exista mai multe versiuni și pentru motoarele electrice. Astfel, versiunea standard va avea un motor electric poziționat pe puntea spate, în timp ce versiunile suplimentare vor avea un motor electric pe puntea spate și un motor electric pe puntea față pentru a oferi tracțiune integrală.

Pe de altă parte, versiunea de serie va păstra designul părții frontale a conceptului, și anume grila cu bare verticale și banda orizontală luminată care conectează grila cu farurile Matrix LED.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter