20 iunie, 17:20
632
1
Cum să iți pregătești corect automobilul pentru vară
20 iunie, 17:20
632
1

Primăvara a trecut și temperaturile încep să crească, motiv pentru care și mașina ta merită o atenție sporită.

Pentru a evita problemele nedorite, este de preferat ca, la începutul sezonului cald, să verifici câteva elemente ale autovehiculului, transmite Știri.md cu referire la spotmedia.ro.

Astfel, trebuie spus că verificarea sistemului de climatizare este primul pas pe care trebuie să îl faci.

Pornește climatizarea, dă la maximum și schimbă temperatura. În cazul în care observi că acesta nu funcționează la nivelul normal, este recomandat să mergi la service. Acolo vei completa nivelul freonului.

De asemenea, este recomandat să readuci în interiorul mașinii un parasolar care să iți acopere bordul și volanul.

Nu doar că iți vei proteja bordul, dar vei menține și o temperatură ceva mai bună în habitaclu cât timp mașina e parcată. 

Astfel, nu va trebui să aștepți foarte mult să se racească.

Apoi, la exterior, este recomandat să aplici un tratament cu ceară caroseriei mașinii, dar și să verifici ștergătoarele de parbriz și luneta pentru că acestea pot fi afectate după sezonul rece.

Atunci când vrei să știi cum să iți pregătești mașina pentru vara nu trebuie să uiți nici de verificarea presiunii din anvelope. 

Venim după o perioadă în care mașinile au stat mai mult parcate, astfel că e posibil că nivelul de presiune să fi scăzut.

În plus, este necesară și o verificare a stării bateriei, deoarece în lunile călduroase aceasta este mai solicitată și e bine să știm că ne putem baza pe ea.

De asemenea, este recomandat să verifici și nivelul uleiului și al antigelului. Astfel, ne vom asigura că suntem pregătiți de drumurile din această vară.

Cum să iți pregătești mașina pentru vară atunci când pleci în concediu

În condițiile actuale, șansele că în această vară să mergi cu mașina în concediu au crescut considerabil. Din acest motiv, trebuie să știi cum să iți pregătești mașina pentru vară și înainte să pleci în vacanță.

Sfaturile noastre sunt următoarele:

  • verifică ștergătoarele de parbriz și lichidul de parbriz
  • verifică uzura pneurilor și presiunea lor
  • verifică farurile, luminile de frână și semnalizările
  • verifică instalația de climatizare
  • verifică lichidul de răcire

Iar dacă vrei să călătorești în afara României în această vară, îți recomandăm să verifici site-ul Comisiei Europene pentru a afla restricțiile de călatorie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter