main logo
1167

Cum să investești în mașini: Zece modele care vor crește în valoare

Unii oameni investesc în acțiuni sau imobiliare - alții investesc în mașini. Deși orice fel de investiție presupune asumarea unui risc, alegând modelele potrivite de mașini puteți ieși în profit pe termen lung.

Cum să investești în mașini: Zece modele care vor crește în valoare

De obicei mașinile care cresc cel mai mult în valoare sunt cele rare, exclusiviste și bine conservate. Experții auto carVertical au făcut o listă de mașini a căror valoare ar trebui să crească în viitor și să aducă profit proprietarilor lor, transmite Știri.md.

Mercedes-Benz 190 (W201)

Mercedes-Benz 190 (W201) a fost un model extrem de popular la vremea lui, iar valoarea sa creștere în continuare. În anii 70 Mercedes-Benz a dedicat un buget de 10 ori mai mare pentru producția de mașini noi decât majoritatea rivalilor săi, drept urmare modelele sale mai vechi sunt deseori considerate indestructibile. Cea mai puternică versiune a modelului 190, E 2.5-16 Evolution II, costă acum sute de mii de dolari, ceea ce este mult peste bugetul mediu al pasionaților de mașini. Dar, aveți în continuare șansa de a cumpăra mult mai ieftin o versiune standard a aceluiași model cu motor de 2,3, 2,5 sau 2,6 litri.

Toyota MR2 (Mk1)
Mașinile din seria MR2 au tot ce și-ar putea dori un adevărat pasionat – tracțiune spate, motor pe mijlocul mașinii, manevrabilitate sporită și cutie manuală de viteze. Prima generație MR2, care abia cântărește o tonă, a fost fabricată cu compresor și putea accelera de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde. Este o mașină sport clasică unică cu 2 locuri și faruri pop-up.

Mazda MX-5 Miata (NA)

Mazda MX-5, cunoscută și sub numele de Miata, este un mare rival al Toyota MR2. Prima generație de MX-5 a fost fabricată între 1989 și 1997 și s-a bucurat de o imensă popularitate. Miata este cunoscută pentru manevrabilitatea lină și pentru motoarele sale fiabile cu 4 cilindri care dezvoltă până la 133 CP. Dacă sunteți în căutarea unei investiții sigure și aveți puțin spațiu liber în garaj - MX-5 este una dintre cele mai bune opțiuni.

Mitsubishi Lancer Evolution IV

Introdusă în 1996, Lancer Evolution IV este una dintre cele mai dorite și în același timp printre cele mai puțin costisitoare mașini construite pentru piața internă japoneză. Pornind de la 12.000-15.000 USD, generația a 4-a Lancer Evolution are un motor compact în 4 cilindri care produce 276 CP.

În 2015, Mitsubishi a întrerupt producția Lancer Evolution pentru a se concentra pe mașini hibride și electrice. Acest fapt i-a afectat și valoarea.

BMW M5 E34

Mulți șoferi cred că BMW seria M este un tip de model rar pe care nu-l vor putea achiziționa niciodată. Totuși aveți șanse bune să găsiți unele modele M la prețuri accesibile pe piața vehiculelor deja rulate, BMW M5 E34 fiind unul dintre cele mai interesante exemple.

Introdus pentru prima dată în 1988, acest sedan puternic din clasa business are un motor în linie cu 6 cilindri de 3,8 litri care produce 335 CP. Prețul de pornire pentru un BMW M5 E34 este de aproximativ 15.000 USD iar valoarea sa pare să crească rapid.

Honda S2000

Dacă doriți să cumpărați o mașină sport, nu veți găsi nici un model fermecător decât Honda S2000. În timp ce Mazda MX-5 și Toyota MR2 sunt și ele mașini frumoase, S2000 este o alegere mult mai bună. Are o construcție a motorului simplă, dar fiabilă, este ușor manevrabilă, are tracțiune spate, un design atrăgător și un motor aspirat natural de 2,2 litri, la 237 CP. Introdus pentru prima dată în 1999, acest roadster este acum vândut pentru 10.000-15.000 USD și nu va înregistra o scădere de preț prea curând.

Volkswagen Phaeton

Introdus în 2002, modelul de top Volkswagen Phaeton nu și-a găsit locul în flota producătorului german. I-a fost greu să concureze cu modele care aveau deja un renume pe piață, precum Audi A8, BMW seria 7 și Mercedes-Benz S-Class. Drept urmare, producția sa a fost anulată în 2016.

Acum puteți cumpăra cea mai veche versiune a Phaeton pentru doar 3.000-4.000 USD. Cu toate acestea, prețul unui model bine conservat cel mai probabil va crește în viitor. Phaeton este o încercare unică a producăturului german de a intra pe piața mașinilor de lux – acest model a fost construit pe o bază Bentley și are o listă de echipamente standard excepțional de lungă.

Land Rover Discovery (Mk1)

SUV-urile Land Rover sunt cunoscute pentru capacitățile lor off-road și pentru confortul pe care-l oferă, dar nu neapărat pentru fiabilitate. În comparație cu modelele mai noi, prima generație Land Rover Discovery este o mașină relativ solidă, simplă și fiabilă, care a crescut în popularitate în rândul pasionaților de off-road.

Ulterior, numărul SUV-urilor Discovery de pe drumuri s-a micșorat, ridicând prețurile modelelor bine conservate. Acest lucru este valabil mai ales pentru versiunea care are motorul Rover V8 sub capotă.

Ford Puma

Vă mai amintiți de acest model Ford compact cu aspect neconvențional? Cererea pe care a generat-o nu a fost niciodată mare, prin urmare a fost produs doar timp de 5 ani iar 20 de ani mai târziu, numele de Puma a fost preluat de un crossover compact. Colecționarilor și pasionaților de mașini le plac modelele neobișnuite din anii ’80, așa că Ford Puma are potențial mare să crească în valoare în anii următori. 

Mercedes-Benz C63 AMG V8

Mulți producători de automobile lansează modele noi cu motoare mai mici, trecând treptat către versiuni electrice. Seria Mercedes-Benz AMG este unul dintre cele mai emblematice exemple ale acestui trend.

Modelele AMG extrem de puternice și zgomotoase oferă exact lucrurile pe care și le doresc pasionații de mașini. Cu toate acestea, în 2015 producția legendarului model C63 AMG a fost întreruptă - a fost ultimul model cu motor aspirat natural V8 de 6,2 litri. Deoarece nu veți mai putea cumpăra un Mercedes-Benz AMG nou, modelele mai vechi cu motoare puternice cu combustie internă vor fi din ce în ce mai prețuite.

Investițiile în mașini necesită cunoștințe despre istoria lor și despre cerințele pieței. Dacă vreți să mergeți pe acest drum, evitați să luați decizii impulsive bazate pe emoții. Alegeți modelul potrivit, înarmați-vă cu răbdare și după ceva timp vă veți putea vinde mașina la un preț mult mai ridicat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării