main logo
2138

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu pentru a-ți curăța tapițeria mașinii

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune! Adevăratele gospodine ştiu că acesta nu se foloseşte doar la prăjituri, ci este eficient pentru curăţarea tigăilor, a mucegaiului, pentru albirea dinţilor şi nu numai!

Cum cu ajutorul bicarbonatul de sodiu poți curăța tapițeria mașinii

Dacă vrei să-ţi cureţi tapiţeria maşinii avem o veste bună! Poţi folosi bicarbonatul de sodiu şi pentru asta, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Cum cureți tapițeria mașinii cu bicarbonat de sodiu

Fie că vrei să scapi de mersul la spălătorie sau de o cheltuială în plus, bicarbonatul de sodiu este soluţia. Trebuie doar să ţii cont de câteva mici detalii, pentru că, având în vedere efectul său abraziv. 

Dacă maşina ta are vopseaua metalizată, te sfătuim să nu foloseşti bicarbonatul de sodiu decât la curăţarea farurilor, a geamurilor, a pneurilor, a preşurilor și a tapițeriei.

De asemenea, ai putea să încerci şi pe caroserie, doar dacă vorbim de mizerie întărită. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o cană de bicarbonat de sodiu într-o sticlă de 2 litri de apă şi să foloseşti o lavetă moale.

Scapă de pete cu soluție pentru curățat tapițeria auto homemade cu bicarbonat de sodiu

Dacă nu îți permiți să îți achiziționezi o soluție pentru curățat tapițeria auto profesională, sau ai ceva timp la dispoziție și nu ai apucat să cumperi ceva, sau pur și simplu consideri că nu merită să dai banii pe așa ceva, nu este nici o problemă. 

Îți poți face acasă o soluție rapidă cu care să reîmprospătezi interiorul mașinii.

Pentru curățarea tapițeriei vei avea nevoie de :

  • 1/4 cană de bicarbonat de sodiu
  • 1 cană de apă caldă
O linguriță cu bicarbonat.
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să cureți tapițeria auto.

Mod de folosire a soluției obținute

Se amestecă bicarbonatul cu apa. Folosește o periuță de dinți pentru a aplica pasta cu bicarbonat de sodiu pe orice pete te deranjează de pe suprafețele textile. Lasă amestecul să acționeze cam 30 de minute, pentru a pătrunde în țesătură.

Soluția aceasta este tare bună pentru a îndepărta pete dificile, inclusiv de ketchup și cafea. O să beneficiezi de o curățare a tapițeriei auto impecabilă, fără să folosești vreun produs scump sau să dai banii pe o curățare profesională.

După ce a trecut jumatatea de oră, folosește o lavetă din microfibră absorbantă cu care să îndepărtezi amestecul de pe suprafața textilă. Încearcă să absorbi cât mai multă apă cu ajutorul lavetei, astfel încăt să lași suprafața cât mai uscată.

Un alt produs pentru curățarea tapițeriei mașinii

Pentru curățarea tapițeriei ai nevoie de un produs pe bază de oțet și bicarbonat de sodiu, care îndepărtează petele. 

Amestecă bicarbonat de sodiu cu oțet până când obții o pastă. Aplică pasta pe petele de pe tapițerie și las-o să acționeze în jur de 5 minute, apoi, folosește o perie pentru a îndepărta amestecul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării