main logo
1985

Cum îi păcălesc hoții pe șoferi în drum spre Constanța

Mare atenție, șoferi, când circulați pe Autostrada Soarelui! Când opriți la benzinărie, este posibil să fiți abordați de escroci care susțin că se află în dificultate și că au nevoie de ajutorul vostru.

Cum îi păcălesc hoții pe șoferi în drum spre ConstanțaFoto: auto-bild.ro

Un astfel de caz a fost scos la lumină recent de pagina de Facebook „Info Trafic 24”, care a publicat o serie de fotografii cu posesorul unui Mercedes-Benz oprit într-un spațiu de servicii al autostrăzii A2 București-Constanța, transmite Știri.md cu referire la auto-bild.ro.

Potrivit autorului postării, omul din imagini oprea constant mașini pentru a le cere bani șoferilor, susținând că a rămas fără combustibil și că nu poate plăti.

Cu toate că postarea nu prezintă dovezi clare ale înșelăciunii, numeroși internauți precizează în comentarii că această tehnică este veche, practicată de circa 25-30 de ani încoace. Mai mult decât atât, unii utilizatori susțin că îl recunosc pe bărbatul din imagini și că l-au surprins cu alte ocazii în aceeași ipostază: „Îl stiu de cel puțin 6-7 ani… e vechi în meserie”, comentează un internaut. „Este același de anul trecut, de acu’ 2 ani…”, observă altul.

Alți utilizatori atrag atenția asupra faptului că nu este un caz izolat, ci o înșelătorie pe care au mai întâlnit-o și în alte zone ale țării: „Și pe Valea Oltului se practică. Atenție!”; „Am mai văzut în trecut tot pe A2 și în București cazuri asemănătoare”; „Da, mai vine unul cu BMW la Auchan Militari”.

Pe de altă parte, există și persoane care îi iau apărarea celui surprins în fotografii, amintind că astfel de situații pot fi reale și i se pot întâmpla oricui: „Judecați, aia știți să faceți toți, să judecați. Da, poate are bani pe card și cardul nu merge. Eu am pățit asta la Petrom în Dorobanți. Celor de la Unicredit le-a picat sistemul o oră. Nu puteam nici să scot, nici să plătesc. De ce vorbiți prostii? De ce judeci dacă nu știi contextul?”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării