main logo
931

Cum arată noile mașini Ferrari care sunt doar pentru bogați

Ferrari a lansat două modele noi, dar le-a prezentat doar unui grup select, de bogați, pentru că știe că nimeni altcineva nu și le-ar permite.

Cum arată noile mașini Ferrari care sunt doar pentru bogați

Ferrari Monza SP1 și Ferrari Monza SP2 sunt cele două speedstere reinventate care ar trebui să-ți amintească de vremurile bune ale companiei italiene când scotea pe porțile uzinei cele mai stilate mașini, transmite Ştiri.md cu referire la Playtech.

Ferrari a lăsat mult în urmă acele vremuri, dar continuă să mai bucure măcar anumite categorii de public.

ferrari monza sp 1 sp 2

Cele două modele Monza au în denumire SP, care înseamnă Special Projects, deci clar vorbim de o ediție limitată, iar numerotarea reflectă numărul de locuri pe care le oferă noile Ferrari. Astfel, ai în față un speedster Monza SP1 cu un singur loc și altul cu două locuri, Monza SP2. Însă, modelul SP1 nu are locul central, așa cum te-ai aștepta, ceea ce-i destul de ciudat.

Mașinile au fost prezentate la sediul central al companiei din Maranello, dar unui public select, numai fețe nobile ar spune unii. Vor fi fabricate sub 500 de unități, dar, se pare că deja au fost achiziționate prin precomandă.

ferrari monza sp 1 sp 2

Ferrari Monza SP1 și SP2 au la bază modelul Ferrari 812 Superfast, dar se disting surse de inspirație precum modelele 166 MM din 1948 și Monza 866.

Motor Authority spune că ambele mașini au un design retro, dar îți dai seama că sunt echipate cu tehnologii de ultimă generație. Niciun model nu are habitaclul acoperit, dar Monza SP2 tinde să fie mai “domestic”, de vreme ce poți lua lângă tine și un pasager. Modelul Monza SP1 este destul de ciudat având în vedere că singurul loc disponibil, cel destinat șoferului, nici măcar nu e central. Îți dă senzația că lipsește ceva.

ferrari monza sp 1 sp 2

Un alt dezavantaj este absența parbrizului, dar, ca să nu te oblige să porți cască de protecție ca un motociclist, designerii au încorporat în caroserie un sistem special numit Virtual Wind Shield care mai atenuează din vântul care te izbește în față…teoretic…

La modelul cu două locuri, acest sistem lipsește cu desăvârșire pe locul pasagerului. Deci, dacă ți-ai dorit vreodată să știi ce senzație simt cățeii cărora le place să scoată capul pe geam când merg cu mașina, acum ai și tu ocazia să afli. Îți trebuie doar un munte de bani în cont, ca să-l cheltui pe o mașină care-ți dă senzația că te afli într-o motocicletă cu ataș din anii ‘80…dar, cel puțin nu “toarce” ca una.

ferrari monza sp 1 sp 2

Prețul noilor Ferrari îl știu însă doar cei care au participat la prezentarea aproape secretă.

Întreaga caroserie este din fibră de carbon și ascunde un motor de 6,5 litri V12, același ca pe Ferrari 812 Superfast. Dezvoltă 768 cai-putere, are transmisie cu ambreiaj dublu în șapte trepte și atinge 100 km/h în doar 2,9 secunde.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării