main logo
1909

Cum arată cea mai scumpă Dacie pusă vreodată la vânzare pe Internet

Pe internet a apărut a două cea mai scumpă Dacie pusă vreodată la vânzare.

Cum arată cea mai scumpă Dacie pusă vreodată la vânzare pe Internet

O Dacie Sport veche de 30 de ani care costă cât o mașină nemțească nouă, transmite Știri.md cu referire la 4tuning.ro.

Cineva cerea mai demult 7.000 de euro pe o Dacie 1300 modificată. După care a apărut o altă Dacie 1300 recondiționată frumos, de expoziție, pentru 11.900 de Euro. 

Apoi a venit un ARO 240 și el scump, la vânzare pentru 11.000 de euro. 

Au mai fost ai alte Dacii 1300 de vânzare, una pentru 15.000 de euro și altele pentru vreo 10.000 de euro. Dar recordul absolut a fost atins de proprietarul unei Dacii 1310 care cerea pe mașină lui 18.500 de euro. 

Acum, din nou, iubitorii și colecționarii de mașini rare și foarte scumpe au șansă să cumpere un alt vehicul de producție autohtonă cu doar 16.500 de euro. Este o Dacia 1410 Sport din 1989 cu doar 800 de kilometri la bord, pe care vânzătorul o prezintă drept nouă. 

Arată bine, e în stare bună, fără rugină, fără vopsea mătuita sau defecte aparente, dar până la urmă este o Dacie. Și mai este și o Dacia Sport cu ușa lungă, adică varianta de Sport făcută în număr mare, nu ca varianta cu ușa scurtă, primele modele, care sunt mult mai rare. 

Mașina prezentată la vânzare pentru 16.500 de euro se pare că este din 1989, are motorul de 1397 cmc cu 65 cp și încă are folia originală pe scaune. Chiar și așa, timpul și-a lăsat amprenta și tapițeria textilă nu este în starea inițială de acum 30 de ani. În rest, se pare că merge perfect și că arată perfect.

Însă prețul cerut de vânzător este... cel puțin discutabil. Încă mai există și acum persoane care trăiesc cu impresia că automobilele Dacia sunt rare și de colecție. Poate că sunt de colecție pentru câțiva oameni cu posibilități financiare limitate, însă pentru un colecționar serios, niciun exemplar de Dacia nu are valoare de niciun fel. 

Pentru că a fost o mașină produsă în număr mare, a fost o mașină replicată după Renault 12, nu are originalitate, nu are o istorie și nici vreo inovație tehnologică. Că este de nostalgie și distracție, da, însă de aici până la colecție... e cale lungă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării