main logo
1653

Cum arată cea mai complicată intersecție din întreaga lume

Cea mai complicată intersecție din lume se numește Magic Roundabout și este construită în orașul Swindon din Marea Britanie.

Cum arată cea mai complicată intersecție din întreaga lume

Intersecția a fost dezvoltată de Frank Blackmore și funcționează încă din 1972, transmite Știri.md cu referire la auto-bild.ro.

 Unește cinci drumuri importante: Country Road, Queen’s Drive, Fleming Way, Drove Road și Shrivenham Road.

Să nu uităm că traficul din Anglia se desfășoară pe partea stângă a drumului. 

Intersecția este formată din cinci sensuri giratorii mai mici, care funcționează în sens acelor de ceasornic, adică în sensul obișnuit, în timp ce inelul interior funcționează în sens invers acelor de ceasornic. 

Povestea nu se termină aici, deoarece mai există și un inel exterior unde circulația se desfășoară în sensul acelor de ceasornic. Complicat? Așa credem și noi.

În momentul deschiderii sale, câte un ofițer de poliție era amplasat în fiecare dintre cele cinci sensuri giratorii mai mici pentru a ghida șoferii. La început, designul intersecției permitea alterarea circulației în funcție de nivelul de trafic.

Șoferii au mai multe variante în care pot în care pot negocia intersecția. Autoritățile le recomandă șoferilor începători să utilizeze inelul exterior, în timp ce șoferii experimentați sunt îndemnați să utilizeze partea interioară a intersecției.

Chiar dacă a fost votată în repetate rânduri ca fiind una dintre cele mai proaste intersecții din Marea Britanie, are totuși mai multe avantaje. 

În primul rând este mult mai sigură față de o intersecție standard, deoarece circulația prin aceasta se face cu viteză redusă. De asemenea, designul unic al acesteia ajută la gestionarea unui flux de trafic mult mai mare.

Ba chiar, această intersecție s-a dovedit a fi mai sigură cu 75% față de un sens giratoriu normal. În ultimii cinci ani, a existat doar un singur accident fatal în Magic Roundabout.

Pentru a avea o idee mai bună asupra funcționării intersecției din Swindon, puteți urmări următorul video:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării