main logo
460

Creșteri considerabile în 2020: Skoda a vândut un milion de mașini

Vânzările Skoda au depășit borna de un milion de unități în 2020, pentru al șaptelea an la rând, în ciuda unei scăderi de 19% față de 2019.

Creșteri considerabile în 2020: Skoda a vândut un milion de mașini

Cele mai performante modele din gamă au fost Kamiq și Scala, în timp ce liderul Octavia a pierdut teren, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Puțin peste un milion de clienți au ales să cumpere un model Skoda în 2020, iar constructorul din Mlada Boleslav se declară mulțumit de acest “mare succes”, pe fondul unui an dificil marcat de pandemie. 

După aproape 40 de zile în care producția a fost oprită, iar vânzările suspendate pe mai multe piețe, Skoda a reușit, totuși, să depășească din nou borna de un milion de vehicule vândute, pentru al șaptelea an consecutiv. 

Încă o veste bună pentru cehi este creșterea cotei de piață în Europa la 5.4%, după o a doua jumătate de an mult mai bună decât prima.

La nivel global, cele mai multe exemplare Skoda au fost vândute în Vestul Europei, cu 434.500 de unități din total. 

Cel mai căutat model Skoda a fost, din nou, Octavia, cu 257.400 de mașini comercializate, în scădere cu 29% față de 2019.

Însă cele mai performante modele din gamă și singurele cu creșteri ale vânzărilor au fost Kamiq (128.500, +99%) și Scala (63.200, +61.7%). 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării