main logo
1792

Cozi la vulcanizări pentru a schimba anvelopele: Pneurile s-au scumpit

S-au scumpit roțile de iarnă din categoria brandurilor de clasa econom. Aceste tipuri de anvelope, fabricate preponderent în Federaţia Rusă, China şi Belarus costă în acest an cu până la 35 la sută mai mult.

Cozi la vulcanizări pentru a schimba anvelopele: Pneurile s-au scumpit

Preţurile piperate nu i-au speriat pe şoferii moldoveni, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Sâmbătă la amiază, la un atelier din sectorul Botanica s-a format o coadă din aproximativ 10 maşini.

Vitalie Chirvas spune că a colindat mult timp oraşul până a găsit un service mai puţin aglomerat: "Deja e a 10-a vulcanizare la care ajung, tot e rând. Şi nu ştiu sincer dacă astăzi voi reuşi să le schimb. Roţile nu sunt scumpe, vreo 5-6 mii de lei, toate patru. Cred că schimbarea, vreo 500 de lei va fi".

Unii șoferi ne-au spus că au decis să-şi schimbe anvelopele pentru a nu-şi pune viaţa în pericol:

"Trebuie, normal că trebuie, securitatea e principală".

"Este securitatea celor care sunt la volan dar şi a pietonilor".

A fost aglomeraţie mare şi într-un magazin de pneuri din cartierul Poşta Veche. Un bărbat a venit la Chişinău din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, pentru a-şi cumpăra roţi de iarnă.

"După buzunar căutăm. Dar mai căutăm şi după calitate. Calitatea în primul rând, că e siguranţa la trafic. Dar în rest, deja vedem", a spus bărbatul.

În ultimele zile, numărul clienţilor a crescut simţitor, spun administratorii magazinelor specializate.

"În această săptămână, noaptea am avut -7 grade Celsius. Când se înregistrează temperaturi negative, magazinul devine neîncăpător. Noi nu putem pregăti sania vara, dar o facem exact atunci când vine frigul", a declarat Veaceslav Gheorghiev, aministratorul magazinului.

Unele categorii de anvelope s-au scumpit simţitor.

"Cel mai mult s-au scumpit cauciucurile produse în China, din cauza condiţiilor de livrare. Preţurile lor a crescut cu 30-35 la sută. Cauciucurile ruseşti tot s-au scumpit mult. Avem o mare problemă cu lipsa pneurilor, iar cele care erau anterior mai ieftine, au ajuns să coste cât pneurile coreene", a precizat Veaceslav Gheorghiev.

În funcţie de model şi mărime, un cauciuc nou costă între 500 şi 20 mii de lei, iar serviciile de schimbare a acestora de la 200 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării