9 iunie, 23:51
537
0
Concurentul Tesla: Producătorul Nikola Motors a făcut senzaţie la bursă
9 iunie, 23:51
537
0

Elon Musk şi compania sa Tesla au un nou concurent pe piaţa auto, pe Wall Street şi în social media.

Este vorba de Nikola, o companie care produce celule de combustie pe hidrogen şi camioane electrice cu baterii, şi care tocmai a fost listată la bursă, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Iar preşedintele Nikola este foarte activ pe Twitter.

Acţiunile Nikola - primul nume al celebrului inventator Tesla - au crescut cu peste 120% de când a încheiat o fuziune cu o companie deja publică, denumită VectoIQ, pe 3 iunie.

Acţiunile au crescut cu 103% luni, dar au scăzut marţi dimineaţă cu 22% într-o piaţă volatilă.

Acţiunile Tesla, care s-au ridicat în ultimul timp până la un nivel aproape record, au scăzut uşor.

Câştigurile meteorice de luni au apărut după ce fondatorul şi preşedintele executiv al Nikola, Trevor Milton, a emis o serie de tweet-uri despre toate comenzile prealabile pentru camionul Badger pe care Nikola îl produce şi care îşi propune să concureze cu camioanele electrice de la Tesla.

Nikola a început să se tranzacţioneze sub acest nume săptămâna trecută, după ce a fuzionat cu VectoIQ - o companie creată cu singurul scop de a fuziona cu o companie privată care doreşte să devină publică.

Nikola valorează aproximativ 26 de miliarde de dolari, pe baza preţului de închidere de luni, chiar dacă nu este de aşteptat să genereze vânzări - cu atât mai puţin profituri - până în 2021.

Acest lucru face compania mai valoroasă decât Ford şi Fiat Chrysler şi să ajungă rapid GM - un fapt cu care Milton s-a lăudat pe Twitter luni.

Nikola a anunţat deja vânzări către mari clienţi, inclusiv o comandă de 800 de camioane de la producătorul de bere Budweiser Anheuser-Busch InBev şi o comandă de milioane de dolari din partea companiei de transport US Xpress Enterprises.

Unul dintre principalii investitori ai lui Nikola este CNH, un conglomerat industrial global care face tractoare, autobuze şi echipamente pentru construcţii.

CNH a declarat luni că filiala sa de vehicule comerciale IVECO deţine acum o participaţie de 7,1% în Nikola.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter