main logo
841

Comoara găsită într-un garaj: Costă 20.000 de euro și are o istorie nefericită

Specialiștii casei de licitații Bohams au descoperit în garajul unui colecționar decedat din Belgia o adevărată comoară.

Este vorba de un Jaguar XK140 în caroseria construită de legendarul Giovanni Michelotti.

Se presupune că în total au fost produse doar trei astfel de exemplare. La fel în garajul colecționarului de mașini clasice a mai fost găsit un Ferrari 308 GT4, Jaguar E-type Series I și un model marca Wolseley, anunță autoexpert.md.

Exemplarul descoperit Jaguar XK140 a fost din uzină finisat în culoarea crem, era dotat cu un hard top, iar salonul era tapițat în două nuanțe ale culorii albastre. 

Din păcate, în anul 1957, automobilul a nimerit într-un accident în urma căruia a avut nevoie de schimbul în întregime a caroseriei. Conform înregistrărilor din istoria modelului, acesta a primit o altă caroserie orientativ în anul 1960 sau 1961. Pe lângă caroserie, acesta a primit o chiulasă și un sistem de evacuare, ambele împrumutate de pe un Jaguar C-Type de curse.

Mai târziu coupe-ul a nimerit în mâinile vânzătorului de automobile clasice Stephen Langton, care mai târziu i-a vândut-o colecționarului modelelor exclusive marca Jaguar, Roland Urban. Ultimul proprietar al acestui Jaguar, a fost colecționarul belgian de automobile clasice Mr. Schepens, care a procurat acest coupe în anul 1999. Acesta planifica să restaureze coupe-ul în întregime, însă din nefericire a decedat înainte de a începe lucrările de pregătire pentru vopsirea caroseriei.

Jaguarul va fi expus la licitație în data de 13 mai 2018, în cadrul unui eveniment special din Monaco. Organizatorii planifică să vândă vehiculul contra unei sume care variază între 10.000-20.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării