main logo
1328

Colecţionarul din Moldova, care adună de 35 de ani maşinuţe

Ilie TomaVasile Taucci trăieşte în Chişinău. A lucrat şofer toată viaţa, iar o mare parte din munca sa a făcut-o în calitate de şofer al camioanelor care transportau pâine.

Colecţionarul din Moldova, care adună de 35 de ani maşinuţeFoto: Piataauto.md

Livra pâine magazinelor din Chişinău, în fiecare zi asigurând acea parte a logisticii la care puţini ne gândim vreodată, când punem pâinea pe masă, transmite Știri.md cu referire la Piataauto.md.

Însă, pe lângă munca sa de la volan, toată viaţa a avut o mare pasiune: să colecţioneze maşinuţe. Primele exemplare a început să le cumpere încă după armată, prin anii ’80. 

De atunci, de peste 30 de ani (aproape 40, de fapt), Vasile Taucci adună noi şi noi exemplare la scara 1:43. Are maşinuţe cumpărate încă de prin vremea URSS, are maşinuţe cumpărate pe urmă, din toate sursele posibile, cu fiecare ocazie posibilă. Colecţia sa numără azi sute de exemplare şi cuprinde şi toată industria auto sovietică, şi maşini de pe alte meleaguri. Iar pe lângă asta, fiecare maşinuţă are în ea o parte din memoria vieţii sale!

Un om din Chişinău, care are o pasiune din alea, care ţin toată viaţa. Un om de lângă noi, simplu, dar atât de special în acelaşi timp. Noi l-am vizitat acasă la el, în lumea colecţiei sale, pentru a vă aduce povestea colecţiei lui excepţionale în reportajul video de mai jos!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării