21 august, 23:14
510
0
Chinezii vor să scadă preţul maşinilor electrice
21 august, 23:14
510
0

Deşi sunt o investiţie bună, nu mulţi îşi permit maşini electrice. Iar dacă până acum, în România, vehiculele propulsate electric sunt reprezentarea statutului în societate, află că asiaticii vor să schimbe asta.

Foto: Mediafax

Au făcut un SUV electric, costă 50.000$, dar îi poţi scădea preţul cu 10.000 $ dacă nu cumperi şi bateriile, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Nio Inc a creat un sistem de leasing numit „bateria de serviciu”, prin care plăteşti lunar 140$ pentru închirierea acumulatorilor.

Compania a lansat oficial acest proiect în China şi urmează să ajungă în Europa anul viitor.

În banii ăştia, vei putea folosi şi staţia de schimbare a bateriei, ca tu să nu te mai complici cu încărcarea acesteia.

Doar parchezi maşina pe platformă şi gata, în câteva minute vei avea un acumulator nou, pregătit să te ducă acolo unde ai nevoie.

Vlad Micsunescu de la Atelierul de Detailing, îţi spune că ideea este bună pentru că scuteşti nişte timp şi bani cu noua ideea a chinezilor.

„În primul rând, îţi scade considerabil preţul de achiziţie şi mai ales în România, sigur, faţă de alte ţări sau cel puţin în Balcani, lumea se uită mai atent la acest preţ de achiziţie. În plus, mi se pare că te scapă de nişte infrastructură. Pentru că, de exemplu, dacă îţi iei o maşină electrică, nu prea poţi s-o încarci de la priză, îţi trebuie o staţie specială de încărcare, care e scumpă şi trebuie să-ţi faci nişte modificări la casă”, spune Vlad Micsunescu, Car Youtuber Atelierul de Detailing.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter