main logo
611

Chinezii fac un BMW electric și acestea sunt specificațiile

Chinezii vor să producă un BMW X3 electric pe care să-l vândă în toată lumea și ar putea fi mult mai performant decât te-ai aștepta.

Chinezii fac un BMW electric și acestea sunt specificațiileChinezii fac un BMW electric și acestea sunt specificațiile.

Chinezii nu se apucă să copieze sau să producă modelul de capul lor. Este vorba de o colaborare legitimă, între BMW și colaboratorul său chinez, Brilliance. În principal, gigantul auto german plănuiește o extindere pe piața din China, dar are nevoie de partenerii de afaceri de acolo, transmite playtech.ro.

Prin urmare, viitorul BMW iX3, un model electric, va fi produs exclusiv în China, sub egida BMW Brilliance Automotive sau BBA, pe scurt.

Compania germană are ambiții mari și vrea să vândă de-acum încolo peste 500.000 de automobile pe an, în care va fi inclus și noul SUV electric, mult îndrăgitul X3.

Viitorul SUV electric va fi produs la uzina BMW din Shenyang din provincia chineză Liaoning, dar va fi disponibil și pentru export, preferabil pentru toate piețele de desfacere ale companiei, deci, inclusiv Europa.

BMW iX3 ar trebui să fie gata până în 2020, dar gigantul auto german speră să se bazeze mai mult pe piața din China, care, datorită măsurilor impuse de Guvern, a devenit foarte deschisă la mașinile electrice din import.

Marile orașe chineze, care se confruntă cu probleme grave din cauza poluării emise de automobile, vrea să înlocuiască total vehiculele convenționale cu mașini electrice, ca să reducă nivelul extrem de poluare care a devenit renumit în întreaga lume.

BMW iX3 va funcționa exclusiv pe energia furnizată de baterie, care se așteaptă să fie chiar foarte performantă. O încărcare de 80% ar trebui să se finalizeze în doar 30 de minute. Nu e greu de intuit. Va fi o baterie litiu-ion, care dezvoltă o putere de 79 kW și capabilă să ofere o autonomie de 400 km. BMW iX3 va fi echipat și cu un motor de capacitate mare, de 270 de cai-putere.

Dar BMW nu este singura care vede în China oportunitatea perfectă. “Amicul” său mai mic, Mini, e pe cale să-i devină rival. Mini Cooper plănuiește să producă și ea primele mașini electrice, care vor fi de mare folos pe străzile înguste din orașele mega-aglomerate chineze. Dar, Mini nu va colabora cu Brilliance, ci cu Great Wall, un alt partener auto chinez care câștigă pe măsură de pe urma giganților auto.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării