main logo
980

Chinezii au lansat mașina care te protejează de coronavirus

Constructorul auto chinez Geely Auto a lansat cel mai recent model al său, Icon, dar acesta nu este un SUV compact obișnuit. Mașina vine echipată pentru coronavirus, pentru că are un sistem de filtrare capabil să purifice aerul și să filtreze viruși.

Chinezii au lansat mașina care te protejează de coronavirus

Geely, constructor chinez, dar care a cumpărat mărci consacrate precum Volvo și Lotus, a lansat SUV-ul Icon la doar trei săptămâni după ce compania s-a angajat că va cheltui 53 de milioane de dolari pentru a proiecta mașini pentru a proteja pasagerii de viruși, cum ar fi noul coronavirus, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Geely a lansat Icon pentru piața chineză și spune că sistemul de purificare din autoturism a fost dezvoltată în timp record. Sistemul de filtrare a aerului Icon este certificat N95, ceea ce înseamnă că blochează cel puțin 95% din particulele mai mici 0,3 microni. 

Cele de coronavirus măsoară între 0,05 și 0,2 microni în diametru, ceea ce înseamnă că noua caracteristică poate să nu protejeze în totalitate ocupanții de un focar, în ciuda limitării expunerii. 

Chiar și așa, Geely a spus că a primit peste 30.000 de precomenzi online pentru Icon, în doar câteva ore înainte de lansarea oficială.

Coronavirusul a infectat peste 83.000 de oameni la nivel global și a ucis peste 2.900 de oameni, majoritatea în China. 

COVID-19 continuă să se răspândească, mai mult de 50 de țări au raportat prime cazuri în ultimele 48 de ore. 

Pentru a doua zi, numărul cazurilor noi de infectare din afara Chinei din ultimele 24 de ore l-a depășit pe cel din țara în care a izbucnit epidemia de coronavirus. 

Gigantul american Amazon și-a schimbat modalitatea prin care angajează oameni, trecând de la interviuri la fața locului, la apeluri video, a declarat vineri un purtător de cuvânt pentru Business Insider.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării