main logo
1626

Cele mai sângeroase accidente rutiere produse recent în Moldova

Alcoolul, viteza și neatenția. Sunt principalele motive a accidentelor care au loc pe traseele din țară.

Cele mai sângeroase accidente rutiere produse recent în Moldova

În fiecare zi, zeci de oameni își pierd viața sau se aleg cu diverse traumatisme. Numărul acestora este de-a dreptul înspăimântător, transmite Știri.md cu referire la voceabasarabiei.md.

Pe 8 februarie 2017, la intrare în orașul Sângera, municipiul Chișinău, o tânără a murit după ce mașina în care se afla s-a ciocnit violent cu o camionetă. Victima, împreună cu viitorul său soț, se afla în drum spre starea civilă. În urma impactului, mireasa a murit pe loc. Poliția a anunțat că tragedia s-a produs din cauza că automobilul nu era echipat cu pneuri de iarnă.

Un an mai târziu, 15 ianuarie 2018, cinci oameni, printre care şi un copil de un an şi cinci luni, au murit într-un teribil accident, produs în apropiere de satul Todireşti, raionul Anenii Noi. Printre victime se numără şi fostul jucător, antrenor şi arbitru de fotbal, Ion Clipa.

Câteva luni mai târziu, 9 aprilie 2018, o femeie şi fiul ei au fost ucişi într-un accident rutier produs  pe strada Munceşti din sectorul Botanica al Capitalei. Victimele, în vârstă de 52 şi respectiv, 35 de ani, au fost loviţi în plin de o maşină în timp ce se deplasau pe marginea carosabilului. Şoferul, de 18 ani, care conducea cu viteză excesivă, nu a reuşit să evite impactul. 

27 mai 2018 va rămâne o zi neagră și pentru o familie din Coșnița, raionul Dubăsari. Un bebeluş de doar trei luni a murit, după ce tatăl său de 25 de ani a urcat beat la volan şi a provocat un accident. Copilul se afla pe bancheta din față, în brațele mamei sale, de 22 de ani, însărcinată.

În aceiași zi, 27 mai 2018, alcoolul a mai răpus două vieţi într-un accident rutier produs în raionul Sângerei. O tânără de 19 ani şi fetiţa ei de doar un an au murit, iar nepotul victimei de cinci ani a ajuns în stare gravă la spital. Soţul femeii conducea beat şi a ajuns cu maşina într-un copac. Mai mult, bărbatul, de 24 ani, nu avea permis de conducere.

Pe 21 iunie 2018, o șoferiță de 35 de ani a decedat, după ce mașina în care se afla a fost lovită în plin de un alt automobil condus de un tânăr de 22 de ani. Accidentul a avut loc  pe strada Mihai Viteazu din capitală. Bărbatul s-a ales doar cu răni minore.

Potrivit poliției, în 2017 în țară au avut loc peste 2500 de accidente rutiere, soldate cu moartea a 273 de oameni. Alte  2846 de persoane s-au ales cu diverse traumatisme. Iar în primele șase luni ale anului curent s-au produs 1123 de accidente, 123 de persoane au murit, iar alte 1352  s-au ales cu leziuni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării