main logo
947

Cea mai mare problemă a șoferilor cu mașini electrice în Moldova

Tot mai mulţi moldoveni ţin pasul cu tendinţele. Potrivit statisticilor oficiale în jur de 98 de şoferi şi-au cumpărat maşini cu motor electric, iar peste 7.000 au optat pentru automobile de tip hibrid.

Cea mai mare problemă a șoferilor cu mașini electrice în MoldovaMașinile electrice, populare în Moldova. Câți șoferi deja și-au cumpărat

Cea mai mare problemă, spun proprietarii maşinilor, este lipsa unei reţele de încărcare pentru automobile electrice. Responsabilii dau asigurări că până la începutul anului viitor problema va fi soluţionată, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

Acest şofer deţine două vehicule cu motor electric. Ambele au fost cumpărate peste hotarele ţării. Din cauza numărului mic de staţii de alimentare, bărbatul îşi încarcă maşina acasă.

Un electromobil la mâna a doua costă de la 7.000 de euro în sus. Nici costul întreținerii nu este unul foarte mare, spun proprietarii. Automobilul nu are nevoie de schimbarea uleiului şi filtrelor de ulei. Relativ mici sunt şi impozitele. Singura problemă sunt staţiile de încărcare.

Cei care vor să-şi cumpere un vehicul cu motor electric nou trebuie să scoată din buzunare peste 30.000 de euro. 

Fondul pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova împreună cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare vor investi patru milioane lei pentru deschiderea staţiilor de încărcare pe întreg teritoriul ţării.

Noile staţii de încărcare a vehiculelor cu motor electric vor fi deschise în Capitală şi pe traseele ţării la începutului lui 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării