main logo
373

Câte stații pentru mașini electrice vor apărea în 5 ani în România

În cel mult cinci ani românii vor putea străbate toată țara la bordul unui vehicul electric, fără grija că vor rămâne fără baterie în drum.

Câte stații pentru mașini electrice vor apărea în 5 ani în România

Asta promit cei de la Enel, care plănuiesc să instaleze circa 2.500 de puncte de încărcare rapide și ultra-rapide în toate regiunile României, până în 2023. Dintre acestea, aproape 300 vor fi instalate anul următor, transmite Știri.md cu referire la AutoExpert.

Enel X România, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, a anunțat că va investi între 15 și 20 de milioane de euro în acest proiect, iar primele puncte de încărcare vor fi instalate în București, Timișoara și Constanța, în 2019. Planul acoperă toate zonele României, astfel încât poziționarea și instalarea infrastructurii de încărcare să fie adaptată creșterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodăriilor, al instituțiilor, precum și în rândul companiilor, ca urmare a cererii pentru flote.

Compania va oferi serviciul de instalare de infrastructură de încărcare către așa-numiții „Partenerii de Reîncărcare”, cum ar fi centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice. Instalarea și mentenanța infrastructurii de încărcare nu presupune costuri pentru aceștia, în schimbul punerii la dispoziție a locurilor de parcare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării