main logo
2947

Cât costă întreținerea unei mașini în R. Moldova

După ce am calculat cât costă să imporți o mașină în Republica Moldova și câte taxe „la stat” trebuie să achite un proprietar de automobil, ne-am propus să aflăm și cât scoate din buzunar un proprietar de mașină pentru întreținerea acesteia timp de un an.

Cât costă întreținerea unei mașini în R. MoldovaFoto: agora.md

Cifra trece de 12.000 de lei, în cazul în care mașina nu a suferit niciun accident sau nu s-a stricat nicio piesă, ceea ce poate genera costuri adiționale, transmite Știri.md cu referire la moldova.org.

Vă spunem cât costă anvelopele de iarnă, cât costă să le schimbi de două ori pe an, cât costă schimbarea uleiului și altele.

Dacia a fost marca ce a înregistrat cele mai mari vânzări în Moldova în anul 2018. În 2018, Dacia a vândut 1,153 automobile noi în Moldova, în creștere cu 5.8% față de anul precedent. Cel mai bine vândut model continuă a fi Logan, cu 416 unități, urmat de SUV-ul Duster, cu 346 unități, și break-ul Logan MCV, cu 129 unități, scrie piataauto.md.

Prin urmare, am calculat, aproximativ, cât costă întreținerea unei mașini Dacia Logan din 2010, capacitatea cilindrică de 1400 cm3, care costă 3.500 de euro la piața second-hand în Republica Moldova. În cazul unei mașini mai scumpe, prețul asigurarării CASCO crește.

Pe lângă cheltuielile menționate mai sus, un șofer va trebui să achite numaidecât taxa de folosire a drumurilor de 840 de lei. Dacă mai vrei să pleci în vacanță în Europa, va trebui să cumperi Carte Verde cu aproximativ 700 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării