main logo
781

Care este cea mai vândută mașină electrică din Europa

În ultimii doi ani, Tesla și Renault și-au împărțit podiumul pentru cea mai înmatriculată mașină electrică din Europa. Dacă de la începutul anului 2019 Tesla Model 3 a fost lider absolut, în luna mai, în fruntea clasamentului a trecut micuțul Renault Zoe.

Care este cea mai vândută mașină electrică din EuropaFoto: realitatea.net

Tesla Model 3 a devenit cea mai înmatriculată mașina electrică din Europa începând din luna februarie, atunci când constructorul american a început primele livrări pe Bătrânul Continent, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Totuși, după un record de 15.755 de unități în luna martie, înmatriculările lui Model 3 au scăzut la 3.659 de unități în luna aprilie și 2.820 de unități în luna mai. Explicația este dată de faptul că Tesla a livrat în februarie și martie o mare parte dintre unitățile pre-comandate de clienții europeni cu mult timp în urmă.

În urma acestor rezultate, Model 3 a pierdut prima poziție în clasamentul celor mai înmatriculate modele electrice în luna mai în favoarea lui Renault Zoe, cu 4.031 de unități.

Anterior, Zoe a fost cea mai vândută mașină electrică în Europa în anul 2017, înainte de a fi detronată de Nissan Leaf în 2018. În schimb, modelul japonez a avut o lună mai modestă în Europa, cu numai 1.603 unități înmatriculate, cu care ocupă doar locul cinci într-un clasament general.

Performanțe mai bune au înregistrat BMW i3, cu 2.580 de unități, și Volkswagen e-Golf, cu 1.946 unități.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării