main logo
968

Când se vor fabrica primele modele electrice Dacia

Directorul Renault Europa a anunțat că modelele Dacia fabricate la Mioveni vor avea și versiuni electrice în termen de doi-trei ani.

Când se vor fabrica primele modele electrice Dacia

„Dacia va prelua tot ce oferă Renault la capitolul electrificare, pentru că vom fi nevoiţi să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de maşini full-electrice sau de hibrizi. 

Principalul argument de achiziţie pentru modelele Dacia este raportul calitate-preţ, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. 

În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia”, a declarat Philippe Buros, directorul Renault Europa, într-un interviu pentru revista Automotive News, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Potrivit directorului Renault Europa, clienții mărcii sunt din ce în ce mai receptivi la ideea de electrificare: 

„Când Dacia a început să crească (în popularitate) majoritatea clientelei noastre din Franța era din zone rurale, dar astăzi avem o mulțime de cumpărători din orașe, precum în Paris. Iar ei vor o Dacia electrică. Însă vor una care să fie mai accesibilă ca preț decât un Renault electric.”

Cu toate că problema electrificării este una actuală, oficialii Renault consideră că nu este încă momentul pentru un debut electric (sau hibrid) în gama Dacia. Motivul este legat de costuri în raport cu normele de emisii: „Problema costurilor pentru reducerea emisiilor este că prețul mașinii crește cu 1.000-1.500 de euro. 

La un autoturism de 100.000 de euro, costurile sunt absorbite mai ușor. Dacă mașina costă însă 8.000-9.000 de euro, asta înseamnă cu 10% sau mai mult. 

De aici și întârzierea implementării (tehnologiilor Renault în Dacia), întrucât încercăm să așteptăm cât de mult putem pentru a amortiza costurile noilor tehnologii.”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării