main logo
732

Când BMW va începe construcţia fabricii de 1 miliard de euro în Ungaria

Grupul german BMW a anunţat marţi că va începe în primăvară construcţia fabricii de un miliard de euro din Debrecen, Ungaria, conform agenţiei de presă MTI, informează Budapest Business Journal.

Când BMW va începe construcţia fabricii de 1 miliard de euro în UngariaFoto: Getty Images

Consiliul local din Debrecen (oraş aflat la 195 km est de Budapesta) finalizează lucrările la fundaţia fabricii, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Vom lansa în următoarele săptămâni o campanie de recrutare la Debrecen şi o va extinde anul viitor în întreg judeţul Hajdú-Bihar, a precizat BMW.

Ca rezultat al majorării investiţiilor cu valoare adăugată ridicată, salariile cresc rapid, iar nivelul mediu al salariilor la locurile de muncă nou create a urcat de la 304.000 forinţi (910 euro) pe lună la 450.000 forinţi în ultimele 18 luni, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto.

Ministrul ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei, Laszlo Palkovics, a anunţat recent că Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 130 miliarde forinţi (388,4 milioane euro) pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport din jurul zonei industriale amplasată în nord-vestul oraşului Debrecen, care va găzdui şi viitoarea uzină BMW. 

Alte 35 de miliarde de forinţi urmează să fie cheltuite pentru dezvoltarea sistemului educaţional din Debrecen, în ideea de a furniza mână de lucru calificată companiilor din oraş.

În august 2018, BMW a anunţat că va construi o noua uzină în Ungaria, în apropierea oraşului Debrecen, la mai puţin de 40 de kilometri de graniţa cu România. BMW va investi un miliard de euro pentru o noua uzina la Debrecen, care va avea o capacitate de până la 150.000 de unităţi pe an şi va crea peste 1.000 de locuri de muncă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării