Bugatti a prezentat un hypercar de circuit capabil să atingă 480 km/h
29 octombrie, 00:13
344
0
Bugatti a prezentat un hypercar de circuit capabil să atingă 480 km/h
29 octombrie, 00:13
344
0

Bugatti a prezentat un hypercar de 1.800 de cai-putere capabil să atingă o viteză maximă de 480 de kilometri pe oră.

Bugatti Bolide - termen din argoul francez pentru "mașină foarte rapidă" - este un concept realizat pentru a fi condus exclusiv pe circuit, nu pe drumurile publice, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Bolide vine echipat cu o versiune modificată a motorului de 8 litri în 16 cilindri regăsit pe Bugatti Chiron, este foarte ușor și capabil să atingă o viteză maximă de 482 km/oră, scrie CNN.

Bugatti nu a spus dacă va scoate la vânzare modelul Bolide, însă mărci concurente precum Ferrari și Lamborghini oferă clienților modele realizat exclusiv pentru circuit.

Aceste mașini nu trebuie să aibă aceleași dotări de siguranță precum modelele destinate drumurilor publice, precum airbag-uri, însă trebuie să îndeplinească cerințele de singuranță pentru circuit, cum ar fi centurile de siguranță cu prindere în mai multe puncte.

Proiectată pentru aerodinamicitate sporită, Bolide are puțin peste un metru înălțime. Bugatti a pus accent pe reducerea greutății: toate șuruburile și prinderile sunt realizate din titan, iar multe componente sunt realizate din aliaje de titan și fibră de carbon.

Bugatti Bolide cântărește doar 1.225 de kilograme, iar reducerea greutății s-a făcut și renunțându-se la elementele de confort și decorațiunile luxoase. Interiorul este spartan, iar scaunele sport sunt subțiri și ușoare.

"Toată experiența Bugatti a fost condensată în modelul Bolide", a declarat Stefan Ellrott, șeful departamentului de dezvoltare al companiei Bugatti.

Dacă Bugatti ar scoate la vânzare modelul Bolide, prețul ar fi cu singuranță în de câteva milioane de dolari, având în vedere prețul celorlalte modele ale constructorului francez, dar și cel al modelelor amenănătoare ale concurenței.

Bugatti Chiron, modelul de bază al constructorului, costă peste 3 milioane de dolari și va fi fabricat în doar 500 de exemplare.

În ultimii ani, Bugatti a lansat și alte modele bazate pe Chiron, precum Divo sau Centodieci - model construit pentru a aniversa 110 de existență a mărcii.

Divo costă 6 milioane de dolari și va fi fabricat în 40 de bucăți, iar Centodieci va costa 9 milioane de dolari și va fi realizat în doar 10 exemplare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter