265
0
Bugatti a lansat noul Chiron Pur Sport: Suspensii mai rigide
265
0

Bugatti a prezentat noul Chiron Pur Sport, un hypercar dezvoltat pentru a oferi performanțe mai bune pe circuit. Modelul va fi produs în 60 de unități, iar prețul de pornire anunțat de constructorul din Molsheim este de 3 milioane de euro fără taxe.

Bugatti a publicat primele fotografii și informații oficiale referitoare la noua ediție Chiron Pur Sport, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Modelul propune o serie de modificări estetice, îmbunătățiri la nivelul suspensiei și echipamente noi fabricate din materiale ușoare.

Noul Chiron Pur Sport a fost dezvoltat pentru a oferi un comportament dinamic îmbunătățit pe "un palier de viteze mult mai mare".

"Am discutat cu clienții și am ajuns la concluzia că aceștia își doresc un vehicul cu o agilitate sporită și cu un comportament dinamic mai bun", a declarat Stephan Winklemann, președintele Bugatti.

Pentru a obține rezultate mai bune, designerii constructorului din Molsheim au pregătit un splitter frontal mai mare, prize de aer mai generoase, o aripă spate fixă cu o lățime de 1.9 metri și un difuzor restilizat.

Bugatti a pregătit pentru Chiron Pur Sport și o serie de accesorii mai ușoare. Jantele au un design nou și cântăresc cu 16 kilograme mai puțin, iar lipsa sistemului hidraulic pentru controlul aripii spate se traduce prin încă 10 kilograme în minus.

De asemenea, sistemul de frânare și cel de evacuare conțin elemente din titan, iar în total, Chiron Pur Sport este mai ușor cu 50 de kilograme comparativ cu varianta "normală" a hypercar-ului.

Inginerii propun acum arcuri mai rigide cu 66% pe puntea față, respectiv 33% pe punte spate și amortizoare adaptive care funcționează după un algoritm modificat.

În același timp, reprezentanții Bugatti spun că pregătit și un software îmbunătățit pentru sistemul de control al tracțiunii. În modul Sport+ acesta ar urma să ofere ceva mai multă libertate șoferului în anumite condiții.

Sub capota lui Bugatti Chiron Pur Sport se află același motor W16 de 8.0 litri care oferă 1.500 CP și 1.600 Nm.

Transmisia a fost recalibrată pentru a oferi reprize mai bune, iar turația maximă a motorului a crescut la 6.900 rpm (+200 rpm).

În urma acestor modificări, Bugatti susține că noul Pur Sport poate accelera de la 60 la 120 km/h cu aproape două secunde mai rapid comparativ cu un Chiron normal.

Noul Bugatti Chiron Pur Sport va intra în producția în a doua jumătate a anului, iar conform oficialilor producătorului din Molsheim, vor fi asamblate 60 de unități. Prețul de pornire anunțat de Bugatti este de trei milioane de euro fără taxe.

  • 1/9
  • 2/9
  • 3/9
  • 4/9
  • 5/9
  • 6/9
  • 7/9
  • 8/9
  • 9/9
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter