main logo
642

Brokerii nu pot lua comisioane pentru contractele de asigurare auto

Comisia Națională a Pieței Financiare a emis o circulară prin care notifică că intermediarilor în asigurări (reasigurări) le este interzisă încasarea remunerărilor, comisioanelor sau altor plăți la intermedierea contractelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă.

Brokerii nu pot lua comisioane pentru contractele de asigurare autoBrokerii nu pot lua comisioane pentru contractele de asigurare auto

Totodată, brokerul de asigurare și/sau de reasigurare este privat (interzis) de intermediere a contractelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă în numele și pe cheltuiala asigurătorului, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

Noile reguli sunt în conformitate cu amendamentele la legislația aferentă asigurărilor, publicate în Monitorul Oficial în decembrie și în vigoare din 22 ianuarie. 

Potrivit documentului, brokerului de asigurare și/sau reasigurare i se interzice intermedierea contractelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă în numele și pe cheltuiala asiguratorului.

Menționăm că, după aprobarea legii mai mulți brokeri s-au arătat nemulțumiți. Aceștia au afirmat, atunci, că se dorește excluderea din piața de profil a unei verigi importante de protecție a intereselor consumatorilor, numită brokeri de asigurare. 

Ei au solicitat președintelui să nu promulge modificările aprobate de Parlament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării