main logo
454

BMW Seria 4 Cabriolet revine după 13 ani la acoperișul din pânză

La 35 de ani de la lansarea primului BMW Seria 3 Cabriolet și după 13 ani de acoperiș amovibil rigid, cea de-a șasea generație a modelului revine la elegantul și rafinatul pavilion textil.

BMW Seria 4 Cabriolet revine după 13 ani la acoperișul din pânză

Noul BMW Seria 4 Cabriolet urmează exemplul abia lansatului BMW Seria 4 Coupé cu un calandru-gigant, ce coboară aproape până la nivelul asfaltului, și cu un profil foarte sportiv, semnificativ mai accenuat compartiv cu generaţia anterioară, transmite Știri.md cu referire la newsweek.ro.

În plus, designul său, conceptul distinctiv de automobil şi dinamica superioară îl diferenţiază mai clar ca niciodată de noul BMW Seria 3 Sedan, modelul care a oferit baza tehnologică pentru noua gamă BMW Seria 4.

Iar profilul dinamic al celei de-a şasea generaţii a modelului este simbolizată de o nouă apariţie în gamă: BMW M440i xDrive Cabriolet.

Pe lângă motorul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce dezvoltă 374 de cai putere şi propulsează vârful de gamă, vor mai fi disponibile două motorizări pe benzină, cu patru cilindri, şi una diesel, cu patru cilindri, la lansarea din martie 2021.

Pe parcursul anului 2021, portofoliul de motoare va fi completat de două propulsoare diesel cu şase cilindri dispuşi în linie.

Noul limbaj de design al mărcii bavareze respectă linia siluetei joase a liniei mediane, consacrată de 35 de ani ca o particularitate a decapotabilelor BMW de clasă medie premium.

Iar prezenţa puternică şi elegantă a noului venit provine şi din dimensiunile exterioare mai generoase.

Cu 4.768 de milimetri, noul Seria 4 Cabriolet este mai lung cu 128 mm faţă de predecesorul său, în timp ce lăţimea a crescut cu 27 mm, la 1.852 mm, iar ampatamentul cu 41 mm, la 2.851 mm.

Înălţimea automobilului este de 1.384 mm cu acoperişul închis.

Ecartamentele mărite (+28 mm în faţă, +18 mm în spate) accentuează statura puternică a automobilului, îmbunătăţind totodată şi calităţile sale de manevrabilitate sportivă.

Din 2007, odată cu lansarea ultimei Serii 3 Cabrio (E92), modelul a trecut la acoperiș rigid retractabil, tip ”CC”, cum i se mai spune. Acum însă, a doua generație Seria 4 Cabriolet revine la eleganța și rafinamentul pânzei. 

Soft topul inovator, „panel bow”, al noului BMW Seria 4 Cabriolet reuneşte punctele forte ale unui hard top retractabil cu atracţia puristă a unui acoperiş din stofă, combinând astfel cele mai bun aspecte din ambele experienţe.

Cuprinde elemente mari cu o lunetă de sticlă potrivită coloristic, mai multe straturi de izolaţie şi un capac de stofă disponibil standard în negru şi opţional în argintiu antracit.

Confortul acustic şi cel termic ale soft topului panel bow sunt mult superioare unui soft top convenţional. În acelaşi timp, este mai uşor cu 40% decât hard topul retractabil al actualului model.

Acoperişul este acţionat de un motor electric care permite deschiderea sau închiderea în doar 18 secunde, prin apăsarea unui buton, inclusiv în mişcare la viteze de până la 50 km/h.

Compartimentul variabil al soft topului permite extinderea capacităţii portbagajului de la 300 la 385 de litri atunci când acoperişul este închis.

Motoare cu patru şi cu şase cilindri în linie, mild-hybrid pe 48V și automată cu 8 trepte standard

Cum fără electrificare nu prea se mai poate pentru a respecta normele de poluare, tehnologia mild-hybrid pe 48V este prezentă atât la noul BMW M440i xDrive Cabriolet, cât şi pe toate variantele diesel pentru a impulsiona dinamica şi eficienţa.

Generatorul-starter 48V şi cea de-a doua baterie permit generarea unei cantităţi mai mari de energie la frânare şi stocarea ulterioară.

Această energie este utilizată pentru alimentarea sistemului electric, uşurarea sarcinii motorului termic şi creşterea puterii acestuia.

Generatorul-starter produce un efect de impuls electric care oferă instantaneu un plus de 11 CP pentru depăşiri sau demaraje mai dinamice.

Mai mult, cu efecte importante asupra consumului, generatorul-starter permite funcţionarea sistemului start-stop şi în timpul deplasării, la viteze de până la 160 km/h, în modul coasting (la ridicarea piciorului după pedala de acceleraţie), precum şi la deplasări sub 3 km/h, ultimii metri înainte de oprire.

Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, care oferă 374 CP, prezent pe vârful de gamă, este acompaniat de două motoare pe benzină, cu patru cilindri, ce generează puteri de 184 CP la noul BMW 420i Cabriolet, respectiv de 258 CP la noul BMW 430i Cabriolet.

Iar un agregat diesel cu patru cilindri, ce dezvoltă 190 CP, propulsează noul BMW 420d Cabriolet.

Acest motor special, asemenea celui cu şase cilindri dispuşi în linie de la noul BMW 430d Cabriolet, dispune acum de tehnologie BMW TwinPower Turbo cu două turbine.

Cele două turbocompresoare de dimensiuni diferite asigură şi o livrare foarte rapidă a puterii la noul BMW M440d xDrive Cabriolet.

Toate modelele îndeplinesc standardul de emisii Euro 6d.

În premieră, toate variantele de model ale gamei BMW Seria 4 Cabriolet sunt echipate standard cu o transmisie automată Steptronic cu opt trepte. 

Iar o transmisie Steptronic Sport, tot cu opt trepte, disponibilă standard pe modelele BMW M şi modelele M Sport şi opţional pentru toate celelalte variante de model, oferă o dinamică de schimbare şi mai accentuată și vine cu clapete de schimbare pe volan, precum și cu o nouă funcţie - Sprint. 

Opţiuni specifice pentru un model decapotabil

O varietate bogată de dotări opţionale poate fi adăugată pentru îmbunătăţirea suplimentară a confortului şi stilului individual ale automobilului, dar şi a plăcerii condusului unei decapotabile.

Deflectorul de vânt opţional direcţionează cu grijă debitul de aer prin habitaclu.

Poate fi îndepărtat cu uşurinţă, chiar şi când acoperişul este închis, plasat în sacul conceput ideal ce este livrat cu acesta şi depozitate în siguranţă în spatele spătarului rabatabil al scaunelor spate.

Încălzitoarele pentru spate, integrate în tetierele faţă, amplifică sentimentul de confort când se conducere la temperaturi exterioare coborâte.

Tapiţeria BMW Individual extinsă, cu piele Merino, şi tapiţeria BMW Individual integrală cu piele vor fi disponibile ulterior ca alternativă la tapiţeria standard cu piele Vernasca.

Scaunele sport ajustabile electric sunt dotare standard, în timp ce scaunele ventilate opţionale sunt disponibile şi ele în premieră.

Alte opţiuni sunt benzile decorative BMW Individual pentru interior de o calitate foarte fină, panoul de instrumente în Sensatec şi panoul de instrumente BMW Individual acoperit cu piele.

Aerul condiţionat cu trei zone de control şi pachetul de depozitare sunt incluse ambele în echiparea standard a noului BMW Seria 4 Cabriolet, în timp ce sistemul de încălzire auxiliar, iluminarea ambientală cu Welcome Light Carpet şi cârligul de tractare care se extinde şi se retrage electric sunt alte dotări ce pot fi comandate ca opţiuni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării