293
0
BMW închide 3 dintre fabricile sale din China din cauza virusului ucigaș
293
0

BMW AG a anunţat joi că închide trei dintre fabricile sale din oraşul chinez Shenyang, unde grupul german are aproximativ 18.000 de angajaţi şi produce o jumătate de milion de vehicule pe an, din cauza epidemiei cu noul coronavirus din statul asiatic, transmite DPA.

Vacanţa de o săptămână cu prilejul Anului Nou chinezesc a fost extinsă cu încă o săptămână, până în 9 februarie, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

 Doar angajaţii de la birouri din Shenyang vor reîncepe luni activitatea, dar vor lucra de acasă, a precizat un purtător de cuvânt al producătorului auto german.

Acesta nu a dorit să spună ce s-ar putea întâmpla după date de 9 februarie.

Renault şi Ford au anunţat că vor relua pe 10 februarie producţia în China, cea mai mare piaţă auto globală.

Un purtător de cuvânt al producătorului auto francez a informat că va fi reluată producţia la fabrica deţinută cu Dongfeng Group în Wuhan, provincia Hubei, unde se află epicentrul epidemiei.

Un purtător de cuvânt al Ford a informat că firma americană intenţionează să reia producţia pe 10 februarie la facilităţile sale de producţie din Chongqing şi Hangzhou, deţinute împreună cu partenerul Chongqing Changan Automobile.AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Dicu, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Irina Giurgiu)

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter