25 sep, 2019 12:56
420
0
Bikerii din Moldova ar putea fi stopaţi şi documentaţi ca în Germania
25 sep, 2019 12:56
420
0

Reprezentanţii Clubului bikerilor din Republica Moldova și polițiștii din Republica Federală Germania au participat la o masă rotundă privind schimbul de bune practici și experiențe avansate în domeniul stopării și documentării motocicliștilor.

Foto: agora.md

Scopul activității presupune împărtășirea experienței Poliției din Landul Baden-Wurttemberg din Germania în domeniul stopării motocicliștilor și documentării contravențiilor comise de aceștia, noi strategii și provocări, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Şeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, a menționat despre importanța organizării în premieră a acestei activități drept platformă de dialog pentru a identifica în comun soluții fezabile problemelor aferente siguranței rutiere.

„Ceea ce s-a întâmplat în luna iulie curent  la Comrat, rămâne o filă neagră în istoria Republicii Moldova, iar responsabilitatea acestui caz tragic este una comună. Poliția are o misiune nobilă în sistemul de ordine și securitate publică națională, de aceea  ne-am angajat plenar să discutăm esența problemelor, cauzele și efectele, astfel încât să putem reduce la maxim consecințele negative, care se soldează cu pierderi de vieți omenești, iar abordarea noastră trebuie să fie sustenabilă. Astfel, mizez pe experiența colegilor din Germania, care ne vor  ajuta să punem bazele unei proceduri operaționale standard privind stoparea și documentarea motocicliștilor, inclusiv dezvoltarea unui concept de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea motocicliștilor”, a conchis Gheorghe Balan. 

Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectului „Poliția în comunitate”, finanțat de către Ministerul Federal de Interne din Germania începând cu anul 2010.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter