Bentley vrea să renunţe complet la motoarele cu combustie internă
7 noiembrie, 19:40
405
0
Bentley vrea să renunţe complet la motoarele cu combustie internă
7 noiembrie, 19:40
405
0

Brand-ul britanic de lux Bentley va introduce prima baterie pentru motoare electrice în 2025 şi vrea să se reinventeze complet pentru a deveni 100% neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Bentley deja a introdus o versiune hibrid cu alimentare de la reţea a SUV-ului Bentayga, iar anul viitor are în plan ca anul viitor să introducă alte două autovehicule hibrid de tip plug-in, fiind vorba cel mai probabil despre coupe-ul Continental GT şi sedanul Flying Spur, transmite Știri.md cu referire la g4media.ro.

În anul 2025, compania vrea să introducă pe piaţă un vehicul complet electric.

„Trebuie să alegi un moment anume pentru când densitatea puterii pe baterie, în special pentru maşinile mari, ne va elibera pe toţi.

Am spus întotdeauna că mijlocul anilor 2020 este momentul când ne putem aştepta să vedem baterii de 120+ kW pe oră”, a spus Adrian Hallmark, CEO-ul Bentley.

Începând cu 2026, Bentley va renunţa la maşinile care au doar motoare cu comubustie internă, introducând o linie completă de hibride. În 2030, hibridele vor dispărea, şi vor face loc maşinilor complet electrice.

Dezvoltarea noilor vehicule electrice nu va fi foarte dificilă pentru Bentley, care va putea beneficia de platformele făcute de Audi şi Porsche, alte două companii deţinute tot de grupul Volkswagen.

Anunţul privind planul de viitor al Bentley pare să pună capăt şi zvonurilor că VW intenţionează să vândă marca de maşini de lux, notează jurnaliştii de la Ars Technica.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter