1 250
1
Bentley a dezvăluit mașina care are finisaje din lemn de 5.000 de ani
1 250
1

Bentley a dezvăluit modelul Mulliner Bacalar, o decapotabilă de 2 milioane de dolari, ale cărei finisaje de bord sunt făcute din lemn vechi de peste 5.000 de ani. Doar 12 mașini vor fi produse, informează CNN.

Constructorul britanic de lux avea de gând să prezinte Mulliner Bacalar la Salonul Internațional Auto de la Geneva, însă acesta a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Bacalar este o Barchetta ("barcă mică" în italiană), adică un model decapotabil care nu oferă niciun fel de acoperiș.

Modelul are tracțiune integrală și este propulsat de un motor V12 care produce 650 de cai-putere. Bentley Mulliner Bacalar oferă o transmisie automată cu 8 trepte, iar puterea se va duce de obicei către roțile din spate, însă poate merge și către cele din față în cazul în care sistemele mașinii detectează o lipsă de tracțiune.

Modelul Bacalar este denumit după un lac din peninsula Yucatan din Mexic, iar în afara mânerelor ușilor, mașina nu împrumută nimic de la alte modele Bentley.

Finisajele interioare sunt făcute din lemn care provine de la copaci conservați natural timp de 5.000 de ani în râuri și lacuri din Marea Britanie. Îmbătrânirea lemnului timp de 5.000 de ani într-un mediu umed i-a oferit acestuia o culoare neagră specială. După ce a fost extras din apă, lemnul a fost uscat în condiții controlate pentru a nu fi distrus.

Modelul Bacalar face parte dintr-o nouă linie de mașini foarte rare și personalizate, destinate celor mai bogați clienți. Este aceeași strategie pe care compania mamă Volkswagen a folosit-o și la Bugatti, ambii producători fiind deținuți de constructorul german.

Toate cele 12 modele Bentley Bacalar au fost deja vândute pe bază de precomandă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter