729
0
Avertisment: Cum se circulă pe trasee. Prognoza de weekend
729
0

Pe traseele din ţară se circulă în condiţii de iarnă, iar pe mai multe tronsoane de drum s-a format polei. Autorităţile recomandă şoferilor să îşi echipeze corect autoturismele şi să respecte recomandările Inspectoratului Naţional de Patrulare.

Potrivit ÎS ”Administrația de Stat a Drumurilor”, noaptea trecută în ţară s-au înregistrat temperaturi de până la -10 grade Celsius, iar pe unele sectoare de drum s-a format gheţuş, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Pentru a evita perturbarea circulaţiei, noaptea au intervenit pe drumuri 125 de unităţi de tehnică şi 207 muncitori care au împrăștiat 1 897 tone de material antiderapant.

Conform sursei citate, toate sectoarele de drum periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii locali și, după necesitate, se intervine. 

Pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare și combaterea lunecușului.

Şi în capitală gheţuşul a dat bătăi de cap autorităţilor, ÎM Regia „Exdrupo” a lucrat noaptea trecută cu 37 de autospeciale, la curățarea zăpezii și împrăștierea antiderapantului. 

Pe străzile din municipiu au fost presărate 247 tone de antiderapant și 4,5 tone de sare.

Pentru următoarele zile meteorologii prevăd temperaturi de până la -6 grade Celsius ziua, iar noaptea de până la -13 grade, pe alocuri va ninge. 

Temperaturile vor creşte treptat în weekend.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter