main logo
1989

Audi Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback sunt 100% electrice

Audi a publicat primele imagini și informații oficiale cu noile Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron. Acestea sunt primele SUV-uri compacte cu zero emisii ale producătorului din Ingolstadt.

Audi Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback sunt 100% electrice

La începutul lunii martie, Audi a publicat primele imagini cu interiorul noului Q4 e-tron, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Acum a venit momentul să facem cunoștință pe deplin, atât cu Q4 e-tron cât și cu varianta Q4 Sportback e-tron.

Primele SUV-uri compacte, cu zero emisii, din portofoliul constructorului german de automobile.

LUMINI DE ZI CU PATRU SEMNĂTURI LUMINOASE SELECTABILE

Din punct de vedere estetic, noul Audi Q4 e-tron propune un design minimalist, grilă frontală Singleframe cu emblema e-tron încorporată și plafon plonjat pentru Q4 Sportback e-tron.

Luminile de zi cu patru semnături luminoase selectabile sunt o premieră, stopurile unite de un bandou luminos dau un aer futurist părții din spate și farurile Matrix LED sunt incluse pe lista cu dotări opționale.

Dimensiunile jantelor variază între 19 și 21 de inch.

Clienții au la dispoziție trei variante de echipare pentru exterior (Basic, Advanced și S Line) și opt nuanțe din care să aleagă, inclusiv una denumită Violet Aurora.

Ambele modele au o lungime de 4.59 metri și 1.86 metri lățime (implicit sunt construite pe aceeași arhitectură MEB a Grupului Volkswagen), iar ampatamentul măsoară 2.76 metri.

Aceste dimensiuni le plasează în segmentul SUV-urilor compacte, alături de BMW iX3 și Mercedes-Benz EQC.

Habitaclul nu mai este o surpriză. Audi a pregătit aici un instrumentar de bord digital, cu display de 10.25 inch (Virtual Cockpit opțional), sistem multimedia cu ecran de 10.1 sau 11.6 inch (acesta din urmă este cel mai mare display instalat până acum pe un Audi), și un volan futurist cu două spițe, logo e-tron și zone tactile care țin locul butoanelor.

HEAD-UP DISPLAY CU REALITATE AUGMENTATĂ

Fără îndoială, cea mai importantă noutate este Head-Up Display-ul cu realitate augmentată.

Sistemul oferă informații pe două niveluri: primul dintre ele, static, care pare a fi proiectat la o distanță de 3 metri în fața șoferului și cel de al doilea oferă informații augmentate de ghidare care par proiectate la o distanță de 10 metri în fața mașinii.

Din punct de vedere al tapițeriilor, clienții pot opta pentru piele, piele artificială și piele Nappa, dar și pentru două combinații de piele cu material artificial, realizat din 50% plastic reciclat.

Deși este încadrat în segmentul SUV-urilor compacte, noul Audi Q4 e-tron este generos cu cei 5 pasageri pe care îi poate găzdui.

Spațiile de depozitare de la interior însumează în total 25 de litri, iar volumul portbagajului este cuprins între 520 și 1.490 de litri (535 și 1.460 litri pentru Sportback).

TREI VERSIUNI DE MOTORIZARE ȘI DOUĂ VARIANTE DE BATERIE

Modelul german este oferit alături de trei versiuni de motorizare. Q4 35 e-tron și Q4 40 e-tron au un motor electric ce antrenează roțile spate și generează 170, respectiv 204 cai putere.

Vârful de gamă Q4 50 e-tron quattro este echipat cu două unități electrice, capabile de 299 CP, și tracțiune integrală.

Acesta din urmă atinge 100 de km/h în 6.2 secunde și are o viteză maximă limtată electronic la 180 km/h.

Constructorul din Ingolstadt oferă două variante de baterie: 55 kWh (52 kWh net) și 82 kWh (77 kWh net).

Acumulatorul, montat între punți pentru un centru de greutate coborât și distribuire echilibrată a masei, poate fi încărcat la stații cu încărcare rapidă de până la 125 kW.

PÂNĂ LA 520 DE KILOMETRI AUTONOMIE

În acest caz, sunt necesare 10 minute pentru a parcurge o distanță de aproximativ 130 de kilometri.

În funcție de motorizare și de mărimea bateriei, autonomia maximă este de până la 520 kilometri (WLTP).

Audi Q4 e-tron poate fi echipat opțional cu suspensie sport, care coboară garda la sol cu 15 milimetri. Aceasta este standard pe nivelul de echipare S Line.

Tot aici trebuie să menționăm direcția progresivă, sistemul Audi Drive Select și suspensia adaptivă (opțională pentru toate versiunile de motorizare).

Lista cu sisteme de siguranță include Asistentul predictiv pentru eficiență, Adaptive Cruise Assist și camere video cu vedere la 360 de grade.

Lansarea pe piață este marcată de două variante speciale Edition One.

Prima este vopsită în nuanța exterioară Albastru Geyser și cea de-a doua în culoarea Gri Typhoon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării