main logo
3330

Audi prezintă conceptul electric A6 e-tron: Autonomie de peste 700 km

Conceptul electric Audi A6 e-tron promite o autonomie de peste 700 de kilometri datorită noii arhitecturi Premium Platform Electric (PPE).

Audi prezintă conceptul electric A6 e-tron: Autonomie de peste 700 km

Constructorul spune că versiunea de serie a noului “A6 electric” va fi lansată anul viitor, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Noua platformă PPE va găzdui o serie de modele electrice revoluționare, potrivit celor de la Audi.

Nemții au prezentat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai un concept electric ce se anunță ca o viitoare versiune electrică pentru modelul A6.

Prototipul A6 e-tron are dimensiuni similare cu actualul model A6 din gama Audi: 4.96 metri lungime, 1.96 metri lățime și 1.44 metri înălțime.

Designul acestui concept va sta la baza viitoarelor modele pe care Audi le va produce pe platforma PPE, în diferite segmente, începând din 2022-2023. 

Potrivit datelor oficiale, autonomia va fi de peste 700 de kilometri conform WLTP, iar modelul de serie va oferi încărcare rapidă la 270 kW.

Repriza 0-100 km/h va fi parcursă în mai puțin de 4 secunde. 

Audi promite că viitorul A6 electric va avea un coeficient aerodinamic de 0.22 și că va fi un reper al segmentului său la acest capitol. 

Conceptul beneficiază de blocuri optice cu tehnologia Digital Matrix LED, în timp ce vopseaua de pe caroserie este capabilă să “respingă” o parte din energia solară pentru ca interiorul să rămână mai răcoros, iar pasagerii să nu apeleze frecvent la aerul condiționat pe timpul verii. 

A6 e-tron dispune de două motoare electrice care dezvoltă 475 de cai putere și un cuplu de 800 Nm.

Sistemul electric la 800V, existent și pe modele precum Porsche Taycan, Ioniq 5 sau Kia EV6, permite încărcarea bateriei de 100 kWh de la 5% la 80% în mai puțin de 25 de minute.

O încărcare de 10 minute poate asigura o autonomie de peste 300 de kilometri. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării