main logo
11683

ASP propune permise valabile doar doi ani pentru șoferii începători

În R. Moldova există o inflație a automobilelor, iar numărul mașinilor aduse de peste hotare a crescut cu 16% de la începutul anului.

ASP propune permise valabile doar doi ani pentru șoferii începători

Datele au fost prezentate de către directorul adjunct al ASP, Iurie Cristea, transmite Știri.md.

„Pe an, ASP eliberează circa 40.000 de permise de conducere. Volumul de automobile care vin în raport cu automobilele care sunt... nu știu cât va rezista rețeaua noastră de trafic rutier”, a declarat acesta.

În cele din urmă, Cristea a venit cu două propuneri inspirate din UE. Mai exact, acesta propune examinarea mai dură a viitorilor șoferi.

„Există o lipsă de conexiune între rata de succes a absolvenților versus stabilitatea financiară a școlilor auto. Noi atenționăm școlile auto că probabil vom aplica niște măsuri mai stricte”, a declarat Cristea.

În această ordine de idei, reprezentantul ASP propune ca permisele de conducere să fie eliberate inițial pe un termen de doi ani, perioadă în care noul șofer să fie testat, iar dacă nu comite nicio încălcare, permisul i se va prelungi cu 10 ani.

Cristea a mai propus ca elevii școlilor auto să susțină mai întâi examenul teoretic la ASP înainte de a trece la lecțiile practice.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării