main logo
952

Apple recrutează un fost executiv BMW specializat în mașini electrice

Gigantul Apple l-a recrutat pe Ulrich Kranz în încercarea de a continua eforturile pentru dezvoltarea unui prim vehicul electric.

Apple recrutează un fost executiv BMW specializat în mașini electriceFoto: forbes.com

Fost vicepreședinte BMW și participant activ la dezvoltarea modelelor i3 și i8, Ulrich Kranz a fost recrutat de Apple după ce a renunțat la funcția de director executiv al Canoo, companie de tehnologie care are și ea în dezvoltare vehicule electrice și autonome, transmite Știri.md cu referire la Autoexpert.ro.

Cofondator al Canoo, Kranz a lucrat mai bine de 30 de ani la BMW, iar angajarea sa la Apple este privită de analiști ca un semn clar că gigantul IT din Cupertino este decis să grăbească proiectul său de dezvoltare a unei mașini electrice.

Mai mult chiar, Kranz va face echipă cu Doug Field, un alt nume important recrutat de compania IT de la Tesla de această dată. 

Field este cel care a supervizat dezvoltarea Model 3.

Conform Bloomberg, care citează surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, Doug Field este cel care gestionează în prezent proiectul mașinii electrice Apple.

Field nu este primul executiv Tesla care ajunge să lucreze pentru gigantul IT cu o capitalizare de piață de 2.000 de miliarde de dolari. 

De-a lungul ultimilor ani mai mulți ingineri Tesla au fost preluați și lucrează în special la dezvoltarea sistemelor autonome ale viitorului vehicul.

Pe de altă parte, în ultimele luni Apple a pierdut mai mulți angajați importanți pentru proiectul mașinii electrice. 

Printre aceștia se numără Benjamin Lyon, Jaime Waydo și Dave Scott care avea un subordine departamente de inginerie, siguranță și robotică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării