main logo
708

Aplicația care-ți face Tesla să se audă ca un Lamborghini

Aplicația este special creată pentru cei cărora le e dor de zgomotul produs de un motor diesel atunci când conduc o Tesla.

Aplicația care-ți face Tesla să se audă ca un Lamborghini

Unul dintre motivele pentru care șoferii de Tesla preferă aceste mașini în locul unora cu motoare pe bază de combustibili îl reprezintă și liniștea cu care te poți deplasa, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Motoarele electrice sunt extrem de silențioase, spre deosebire de cele diesel, de exemplu. Totuși, de cealaltă parte, există și șoferi care duc dorul zgomotului produs de un motor obișnuit.

Aici intervine Active Sound Generator, o aplicație pe mobil. N-a fost creată direct de Tesla, ci de Milltek Sport, un producător britanic de sistem de evacuare. 

Cu ajutorul acesteie, șoferii pot alege cum vor să sune mașina pe care o conduc. Aceasta funcționează momentan doar pe un Model 3.

Cum poți face Tesla să sune ca un Lamborghini

Active Sound Generator îți permite să alegi sunetul pe care vrei să-l scoată mașina ta. Pentru moment, poți alege doar dintre opțiuni: un motor V10 sau V12. Totuși, Milltek Sport menționează că va adăuga mai multe opțiuni pe listă, în viitor.

Partea și mai interesantă e că sunetele sunt influențate chiar de șofer, pe măsură ce apasă pedala de accelerație a mașinii. Poate produce sunete cu o intensitate de până la 98 de decibeli.

„Pentru unii, liniștea și pacea unei Tesla este motivul pentru care cumpără mașina. Pentru noi, motivul este modul în care mașina se conduce, iar liniștea a fost ceva ce am văzut ca un proiect de cucerit. De ce n-am putea avea ce-i mai bun din ambele lumi?”, scrie compania pe blogul său.

Ca să vezi cum funcționează tot acest sistem, poți urmări videoclipul de pe canalul de YouTube Archie Hamilton Racing, care testează aplicația și primește mai multe informații de la un purtător de cuvânt al companiei care a creat-o:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării