main logo
827

ANTA verifică mașinile de mare tonaj care vor să traverseze localitatea Bulboaca

La indicația ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) verifică greutatea pe axă a mașinilor de mare tonaj, care vor să circule prin satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

ANTA verifică mașinile de mare tonaj care vor să traverseze BulboacaANTA verifică mașinile de mare tonaj care vor să traverseze Bulboaca

La intrarea în localitate a fost instalat un cântar pentru efectuarea controlului greutății camioanelor.

Inspectorii ANTA au întocmit trei procese-verbale și au aplicat amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere, amplasate la intrarea în localitate. 

Cea mai mare amendă, aplicată pentru depășirea greutății masei totale, este de 6 mii de lei.

De asemenea, inspectorii avertizează șoferii camioanelor de mare tonaj să circule pe drumul de ocolire a satului Bulboaca.

Ministrul Chiril Gaburici a cerut ANTA să asigure monitorizarea traficului în continuare și să fie atenționați conducătorii companiilor de transport.

Acum două zile, ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat drumul principal din localitatea Bulboaca, pentru a analiza circumstanțele și a soluționa problema locuitorilor, care se plâng că mașinile de mare tonaj circulă prin localitate, iar din această cauză apar fisuri pe pereții caselor.

Chiril Gaburici a dat indicații responsabililor de la ANTA să monitorizeze traficul rutier în următoarea perioadă și să aplice amenzi conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele rutiere.

De asemenea, ministrul a solicitat să fie efectuat controlul greutății pe axă, pentru a nu permite accesul în localitate a camioanelor care depășesc greutatea de 12 tone.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării