main logo
877

Amendă de 5.000 de euro biciclistului care a uimit polițiștii

Un român a fost tras pe dreapta de poliția italiană după ce aparatul radar a avertizat că bicicleta lui circula mai repede decât unele mașini de pe șosea.

Amendă de 5.000 de euro biciclistului care a uimit polițiștii

Ceea ce părea inițial o eroare s-a dovedit a fi perfect adevărat: bărbatul își modificase vehiculul. Ingeniozitatea nu i-a fost apreciată, însă, de autorități, transmite Știri.md cu referire la Auto-bild.ro.

În vârstă de 31 de ani, bărbatul și-a modificat bicicleta atașându-i un motor electric, astfel încât să poată depăși limita de 25 km/h. Într-adevăr, a reușit să împingă vehiculul dincolo de limite: testele autorităților au dezvăluit o viteză maximă de 60 km/.

Polițiștii l-au reținut în prima parte a lunii, când gonea prin comuna Tortona din provincia Alessandria. Nu doar că sistemul improvizat depășea limita de viteză impusă bicicletelor (25 km/h), dar era mai mare și decât cea asociată mopedelor (45 km/h).

În aceste condiții, românul trebuia să-și înmatriculeze vehiculul, să plătească anual o asigurare și să dețină un permis de conducere pentru a avea drept de circulație pe drumuri publice. Nu bifa niciunul dintre criterii, astfel că poliția italiană l-a amendat cu 5.000 de euro. În plus, i-a fost confiscată bicicleta electrică improvizată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării