main logo
1156

Alternativa la Dacia electrică vine de la Opel: Cum arată modelul

Planurile industriei auto au fost date peste cap de pandemia de coronavirus. Totuși, modelele noi tot vor fi lansate.

Alternativa la Dacia electrică vine de la Opel: Cum arată modelul

Dacia se pregătește de Spring, primul model electric, dar s-ar putea să se bată pe această zonă cu Opel, care vine cu ceva similar, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Industria auto virează spre mașinile de tip SUV sau crossover, care imită designul modelelor mari, dar sunt adaptate pentru circulația din orașele aglomerate.

Sunt SUV-uri mici, prietenoase cu mediul și care se pot strecura ușor prin mediul urban. Pe asta mizează Dacia cu modelul Spring.

Dar pe aceeași zonă mizează și Opel, care se pregătește de lansarea celei de-a doua generații a SUV-ului Mokka. 

Imaginile prezentate acum arată un autoturism care seamănă extrem de tare cu conceptul GTG, prezentat în urmă cu doi ani.

Dacia electrică ar putea avea un rival pe măsură de la Opel

Noul Opel Mokka urmează să fie lansat în 2021, adică exact când vrea și Dacia să vină cu primul model electric. Noul model va fi electric, dar va veni și-n versiuni cu motoare clasice.

Versiunea electrică de Opel Mokka va avea un motor de 136 CP și un cuplu de 260 Nm, cu o baterie de 50 kWh, care va oferi o autonomie de aproximativ 322 km.

Mai mult, așadar, față de ce se zvonește că va oferi Dacia.

Din punct de vedere al dimensiunilor, Opel spune că va fi mai scurtă decât prima generație, cu 12,5 cm (4,15 metri total lungime), mașina fiind dezvoltată pe noua platformă a grupului PSA, care a scurtat și ampatamentul cu 2 mm.

„Noul Mokka este un autovehicul modern care atrage privirile și va schimba percepția asupra mărcii noastre! Cu Mokka, reinventăm Opel și introducem designul pentru următorul deceniu.

Acesta arată tot ce reprezintă marca astăzi și în viitor: Mokka este plăcut de condus, dotat cu tehnologii inovatoare și eficient din toate punctele de vedere.

În plus, întruchipează perfect valorile mărcii Opel – captivante, abordabile, germane – în cel mai progresiv mod.

Este primul Opel care este electric chiar de la lansare; o dovadă reală a faptului că Opel devine electric”, a declarat CEO-ul Opel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării