7 iul, 2020 03:08
579
0

Alerta șefului Daimler: Realitatea e mult mai dură decât ne așteptam

7 iul, 2020 03:08
579
0

Daimler pregătește reduceri “drastice” de salarii și costuri din cauza crizei COVID-19, a anunțat șeful grupului german. “Realitatea este mult mai dură decât ne-am așteptat,” a explicat Ola Kallenius.

Alerta șefului Daimler: Realitatea e mult mai dură decât ne așteptam

Daimler spune că pandemia de coronavirus are consecințe financiare mult mai grave în comparație cu estimările inițiale, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Șeful grupului a declarat că restructurarea va fi semnificativă, iar salariile și costurile vor înregistra reduceri “drastice”. Potrivit acestuia, scăderile de salarii vor fi mai mari pentru management decât pentru angajații “obișnuiți”.

“Realitatea este mult mai dură decât ne-am așteptat,” a spus Ola Kallenius, care a subliniat că aceste măsuri de restructurare trebuie să protejeze situația financiară și investițiile masive în noile tehnologii.

Anul trecut, Daimler a anunțat că va renunța la peste 10.000 de angajați, astfel încât costurile cu personalul să scadă cu 1.4 miliarde de euro până în 2022.

Alți 10.000 de salariați Daimler ar urma să fie concediați până în 2025, potrivit presei germane, însă Daimler a spus că aceste informații sunt doar speculații.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter