7 ianuarie, 04:28
198
0

Acum 75 de ani, Volkswagen Beetle își începea glorioasa carieră

7 ianuarie, 04:28
198
0

Volkswagen ne amintește de momentul 27 decembrie 1945, când a debutat producția a ceea ce avea să devină cel mai bine vândut model al său.

Acum 75 de ani, Volkswagen Beetle își începea glorioasa carieră

Aproape că e greu să ții pasul cu toate modelele pe care le creează Volkswagen în prezent, iar să numești un model preferat poate fi chinuitor pentru unii. Indisputabil este însă succesul pe care îl are Volkswagen ca producător auto, transmite Știri.md cu referire la auto-bild.ro.

Însă acum 75 de ani, lucrurile nu arătau deloc roz pentru producătorii auto germani, iar Volkswagen nu făcea excepție. 

Proaspăt ieșită din război, Germania se confrunta cu multe provocări, poate una dintre cele mai mari fiind lipsa resurselor.

Însă Volkswagen Beetle s-a născut, de fapt, înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, când partidul național-socialist al vremii a dorit crearea unui automobil accesibil ca preț și costuri de intreținere.

Proiectul a fost suspendat în contextul debutului războiului.

În 1945 însă, Volkswagenwerk GmbH este preluat de către Guvernul britanic, care comandă 20.000 de autovehicule Volkswagen Type 1, asigurând astfel viitorul companiei și facilitând totodată reconstrucția fabricii, care fusese puternic bombardată.

Așa s-a născut legendarul Beetle.

De-a lungul celor aproape șase decenii de producție, Volkswagen Beetle a fost produs în peste 21,5 milioane de exemplare — al doilea cel mai bine vândut model din lume, după Toyota Corolla (44,1 milioane de exemplare).

Ultimul exemplar Beetle a fost produs în 2003, în fabrica Volkswagen din Mexic.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter