310
0
Acţiunile Tesla s-au dublat şi se apropie de 1.000 de dolari
310
0

Acţiunile Tesla au crescut cu 20% marţi şi au atins preţul de 940 de dolari, scrie Reuters. Compania şi-a extins astfel sprintul început în 2020.

De la 1 ianuarie, valoarea companiei s-a dublat, pe măsură ce tot mai mulţi investitori mizează pe viziunea lui Elon Musk, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Recenta creştere a fost alimentată în parte de anunţul Panasonic că asocierea cu Tesla în domeniul bateriilor de autovehicule tocmai a intrat pe profit. 

„Investitorii încep acum să creadă că Tesla că poate face vehicule electrice în masă, iar producătorii auto, cei de baterii şi cei care lucrează pe lanţul de aprovizionare pot face profit din maşinile electrice”, spune Cho Hyun-ryul, analist la Samsung Securities.

Creşterea de marţi a făcut ca această companie să valoreze aproape 170 de miliarde de dolari, aproape de două ori cât capitalizarea General Motors şi Ford la un loc. 

Tesla a anunţat săptămâna trecută al doilea trimestru consecutiv de profit, în timp ce promite că va scoate mai bine de o jumătate de milion de vehicule anul acesta. 

Investitorul miliardar Ron Baron, a cărui firmă deţine aproape 1% din Tesla, a spus că nu va vine nicio acţiune, considerând că producătorul auto ar putea atinge venituri de trilion de dolari în 10 ani. Veniturile pe 2019 au fost de 24,6 miliarde de dolari.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter