770
1
A fost desemnat cel mai valoros brand auto din lume
770
1

Toyota și-a păstrat poziția de cel mai valoros brand auto din lume, pentru al șaptelea an la rând. Mercedes și BMW ocupă în continuare locurile 2 și 3.

Honda a depășit Ford și a urcat pe 4, în timp ce Tesla a făcut schimb de locuri cu Audi și se află acum pe poziția a 7-a în top 10, transmite Știri.md cu referire la Automarket.ro.

Compania de cercetare de piață Kantar Millward Brown a publicat un nou raport anual cu privire la cele mai valoroase branduri din lume.

Toyota și-a păstrat supremația în industria auto, având o valoare de piață de 29.1 miliarde de dolari, în scădere cu 3% față de anul trecut. Toyota a fost cel mai valoros brand auto din lume în 12 din cei 14 ani în care a fost făcut acest studiu. Japonezii au fost pe locul 2 în top doar în 2010 și 2012.

Mercedes a rămas pe locul 2, în fața BMW, ambii constructori înregistrând un declin de 9% al valorii de piață. Pe locul 4 a urcat Honda, care a depășit Ford, în timp ce Nissanși-a păstrat poziția a șasea în top 10.

Tesla a făcut schimb de locuri cu Audi și se află pe locul 7, în timp ce Volkswagena urcat o poziție, până pe 9. Noutatea acestui an vine de la Porsche, care a devansat Suzuki și a reușit să prindă topul cu o clasare pe locul 10.


Citește și
article image
Mercedes, făcut zob la Criuleni. Șoferul și 4 pasageri, la...
0
1149
article image
Ce poluează mai mult: un Mercedes diesel sau un model Tesla
1
959
article image
Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Mondialul de la...
0
304
article image
Atletă din R. Moldova, calificată la Jocurile Olimpice de...
0
207