main logo
645

A fost aleasă Mașina Anului 2019 în lume

A fost aleasă Mașina Anului 2019 în Lume, iar rezultatul nu e deloc surprinzător. După succesul înregistrat în Europa, modelul își adjudecă și titlul mondial. Premiul i-a fost înmânat la Salonul Auto de la New York, iar câștigătoarea este Jaguar I-Pace.

A fost aleasă Mașina Anului 2019 în lume

SUV-ul electric al britanicilor și-a devanșat rivalii, pe Audi E-Tron, lansat în toamna anului trecut, și pe seria 60 de la Volvo (S60/V60), transmite Știri.md cu referire la cars.ro.

Pe lângă titlul de Mașina Anului 2019, Jaguar I-Pace a câștigat voturile juriului și la categoriile Car Design of the Year (Design-ul Anului) și Green Car of the Year (Mașina Verde / Eco a Anului).

„Este o onoare și suntem mândri că Jaguar I-Pace a primit atâtea premii de la jurații prestigioasei competiții World Car.”, a fost declarația CEO-ului Jaguar Land Rover, Ralf Speth, la înmânarea trofeului.

La categoria Performance Car of the Year (Mașina Ultra-Performantă a Anului), McLaren 720S a câștigat voturile juriului. „Suntem mândri de fiecare dată când una dintre mașinile noastre câștigă un premiu, însă 750S a fost desemnată Performance Car of the Year, iar acest lucru este cu adevărat special”, a comentat CEO-ul McLaren.

Spectaculoasa Audi A7 a fost aleasă Luxury Car of the Year (Mașina de Lux a Anului), în timp ce Suzuki Jimny este Urban Car of the Year (Mașina de Oraș a Anului).

Toate mașinile premiate la Salonul Auto de la New York 2019:

  • Mașina Anului 2019 in Lume, Mașina Verde a Anului și Designe-ul Anului: Jaguar I-Pace
  • Mașina Ultra-Performanta a Anului: McLaren 720S
  • Mașina de Lux a Anului: Audi A7
  • Mașina de Oraș a Anului: Suzuki Jimny

Anul trecut, Mașina Anului 2018 în Lume a fost Volvo, după ce câștigase și titlul de Mașina Anului în Europa, doar că pentru modele diferite. Mașina Anului în Lume a fost XC60, în timp ce pentru Europa, primul SUV compact de la Volvo – XC40 – a primit voturile juriului de la Geneva.

Așa au arătat premiile pe categorii, în anul 2018:

  • Mașina Anului 2018 în Lume – Volvo XC60
  • Mașina de Lux a Anului – Audi A8 (modelul A7 a câștigat competiția, anul acesta, la acceeași categorie)
  • Mașina Ultra-Performanta a Anului – BMW M5
  • Mașina de Oraș a Anului – Volkswagen Polo
  • Mașina Verde a Anului – Nissan Leaf
  • Designe-ul Anului – Range Rover Velar

Pentru unii, e deja tradiție. În urmă cu doi ani, Jaguar și-a adjudecat titlul de Mașina Anului 2017 în Lume cu modelul F-Pace.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării