main logo
5551

Legătura dintre Klaus Iohannis și Renato Usatîi

Candidatul Alianței Creștin-Liberale la alegerile prezidențiale din România, Klaus Iohannis, este finanțat de multimilionarul Michael Schimdt, care este cumnatul liderului Partidului „Patria”, Renato Usatîi.

Legătura dintre Klaus Iohannis și Renato UsatîiAcesta va avea loc pe 16 noiembrie, iar în Moldova vor fi deschise 21 de secţii, dintre care 4 la Chişinău.

Despre aceasta a anunțat liderul organizației din Moldova a Partidului Social Democrat din România, Victor Alexeev, potrivit căruia conexiunile lui Iohannis cu Usatîi creează suspiciuni că primarul de Sibiu ar putea fi agentul unor interese străine şi nu al interesului naţional românesc. 

Potrivit lui Alexeev, Michael Schmidt, directorul filialei BMW România, este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi, Veronica. Totodată, acesta este unul din cei mai buni prieteni şi principalul finanţator al candidatului ACL, Klaus Iohannis. „Acest milionar de origine germană nu este doar omul lui Klaus Iohannis, dar şi omul lui Renato Usatîi. Renato Usatîi este omul Moscovei, cunoaştem că este şi acţionar la Gazprom”, a spus liderul organizaţiei PSD în Republica Moldova, citat de IPN.

Victor Alexeev a menţionat că tabloul este completat de fostul premier moldovean Vlad Filat, liderul PLDM. „Vlad Filat care, aparent, numai aparent, repet, este certat cu Renato Usatîi, este un susţinător pe faţă al lui Klaus Iohannis. Filat şi Usatîi sunt nişte prieteni vechi. Filat este privit cu o rezervă foarte mare şi prudenţă în Statele Unite, însă are indulgenţă la Berlin”, a declarat Alexeev. Acesta a mai menţionat că Renato Usatîi, cu bani de la Vladimir Putin şi Gazprom, i-a plătit facturile lui Filat când liderul PLDM a călătorit în Germania.

În context, Victor Alexeev a avertizat că relaţiile ruso-germane sunt foarte strânse şi îngrijorează celelalte cancelarii vestice, iar conexiunile Iohannis-Usatîi creează suspiciuni că primarul de Sibiu ar putea fi agentul unor interese străine şi nu al interesului naţional românesc. Din acest motiv Alexeev a îndemnat cetăţenii români din Republica Moldova să voteze cu Victor Ponta în turul 2 al scrutinului prezidenţial.

Acesta va avea loc pe 16 noiembrie, iar în Moldova vor fi deschise 21 de secţii, dintre care 4 la Chişinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării