main logo
6644

Vinul moldovenesc Viorica a cucerit inimile enologilor din întreaga lume (P)

Vinul VIORICA – marca comercială KAZAYAK, a fost distins cu 9 medalii la diferite competiții internaționale în 2019. În Germania, la cea mai mare competiție mondială Mundus Vini – 2019, a fost distins cu medalia de aur și titlul BEST OF SHOW MOLDOVA WHITE.

Medalii de aur în Franța (Challenge International du Vin), Polonia (Galicja Vitis), România (Concursul internațional de vin București), Republica Cehă (Oenoforum, International  Wine Competition), medalii de argint în Elveția (Mondial de Bruxelles), în Marea Britanie (International Wine & Spirit Competition), medalii de bronz în Marea Britanie (Decanter World Wine Awards), în România (Wine Offician Selection Fair in Transylvania)



VIORICA - „Aceasta este mândria mea”, spune Victor Chira, creatorul acestui vin, recunoscut în 2019 drept cel mai bun vinificator al Republicii Moldova, căruia i s-a acordat medalia savantului moldovean „Petru Ungureanu”. Victor Chira, vinificator cu 44 de ani de experiență în domeniu, și-a depus toată experiența, iar tehnologiile moderne de producere a vinului la SUVOROV-VIN implementate în ultimii ani în procesul de producție au permis crearea aceastei capodopere a vinificației din Moldova.

VIORICA cu marca comercială KAZAYAK – Un vin de calitate impecabilă, ce îmbină aroma revigorantă foarte complexă, fascinantă, complexă, cu note de nucșoară și un gust bogat echilibrat.

Încolecțiavinurilor cu marca comercială KAZAYAK, toate vinurile sunt marcate de o cerere crescută a cumpărătorilor străini, dar încă un vin se evidențiază în special - este MERLOT ROZE creat de celălalt vinificator al grupului de companii KAZAYAK – SUVOROV, Anatolie Kodjebaș.

Deja mai bine de 24 de ani, Anatol produce vinuri de înaltă calitate, folosind tradițiile moldovenești și experiența acumulată în Chile și Noua Zeelandă.

MERLOT ROSE, cu marca comercială KAZAYAK, potrivit celor mai mulți experți, este cel mai bun vin Rose din regiunea Valul lui Traian. „Căpșune cu frișcă” - asta spun degustătorii, frapațt și copleșiți de MERLOT ROSE KAZAYAK, iar numeroasele medalii la concursurile internaționale sunt o dovadă în acest sens. Doarîn 2019 acest vin a fost distins cu 2 medalii de aur, 2 de argint și 2 de bronz la cele mai prestigioase competiții mondiale.

„De la începutul anului 2019, întreaga gamă de vinuri KAZAYAK este prezentă pe piața internă a Moldovei”, spune directorul comercial al grupului, Anatolie Cobzac.


Exportăm anual peste 7 milioane de sticle în întreaga lume, iar la sfârșitul anului 2018, s-a decis să oferim produsul nostru și pe piața din Moldova. 

Ideea și scopul principal al proiectului este de a oferi consumatorului moldovean vinuri medaliate de înaltă calitate la un preț accesibil și corect. Vinurile noastre pot fi deja cumpărate în rețelele de supermarketuri NR. 1, Fidesco, Fourchette, recent METRO a devenit partenerul nostru și, desigur, lanțul magazinelor specializate de vinuri FRESCO, suntem la etapa finalizării negocierilor și cu alte rețele comerciale, doar toți își doresc cel mai bun raport calitate-preț. 

Încercați vinurile noastre VIORICA - KAZAYAK și MERLOT ROSE și vă asigur că veți deveni fanii lor”, a concluzionat Anatol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării